Vaterpolisti sparinguju sa Pro Rekom

Crnogorska vaterpolo reprezentacija je otputovala u Đenovu, gdje će od do 24. januara sparingovati sa Pro Rekom, jednim od najboljih evropskih timova.

“Ajkule” su tako nastavile pripreme za kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre koji je na programu od 14. do 21. februara u Roterdamu.

“Još ranije su planirane pripreme sa Pro Rekom, a u međuvremenu je bio turnir regionalne A1 lige, što je dosta uticalo na sastav, jer su neki reprezentativci otpali zbog povreda i prehlada. Nakon ovog dijela priprema se vraćamo u Podgoricu, gdje ćemo raditi po zacrtanom planu, i nadam se da ćemo u što kompletnijem sastavu biti za Roterdam”, rekao je selektor Vladimir Gojković.

Najavljeno je da će se određeni broj reprezentativaca priključiti A timu 24. januara u Podgorici nakan klupskih obaveza.

U Đenovu su otputovali: Petar Tešanović, Uroš Vučurović, Vasilije Radović, Marko Petković, Aljoša Mačić, Aleksa Ukropina, Savo Ćetković, Nikola Moskov, Miroslav Perković, Dušan Matković, Dušan Banićević, Darko Đurović, Marko Mršić, Danilo Radović i Nikola Brkić.

Naša selekcija će od 27. do 29. januara biti domaćin turnira u Podgorici, na kojem će se naći i selekcije Srbije i Sjedinjenih Američkih Država. Trebalo je da učestvuje i Njemačka, koja je otkazala dolazak zbog pandemije koronavirusa.

Crna Gora je u grupi A kvalifikacija za OI sa Grčkom, Brazilom, Kanadom, Gruzijom i Turskom. U drugoj grupi su Hrvatska, Francuska, Rusija, Holandija, Njemačka i Rumunija.

Po dvije najbolje ekipe idu u polufinale, a tri prvoplasirane će izboriti plasman na Olimpijske igre.

Foto: Aleksandra Krupanič

Lovćen preko Mladosti do pobjede u Banjaluci

Drobnjak: Želimo da nastavimo pobjednički niz