Pokrenuti inicijativu za izgradnju atletskog stadiona u Podgorici

Direktor Uprave za sport i mlade Vasilije Lalošević i rukovodstva Atletskog saveza saglasili su se, na današnjem sastanku, da bi u što skorije vrijeme trebalo pokrenuti inicijativa o neophodnosti izgradnje atletskog stadiona u Glavnom gradu, kako bi kraljica sportova u Crnoj Gori dobila adekvatan tretman i uslove, saopšteno je iz Uprave za sport mlade.

Lalošević je, kako se u saopštenju navodi, kazao da je minulih godina institucija na čijem je čelu, pomagala Atletskom savezu (AS), te da će nastaviti tu praksu i u budućnosti.

„Da bi sportisti uspješno realizovali potencijal koji posjeduju, od enormnog je značaja da prepoznaju podršku ključnih institucija koje imaju jasan zadatak da čvrsto stoje iza njih. U skladu sa tim, želio bih ovim putem da poručim svim sportistima da u Upravi za sport i mlade imaju partnera na kojeg će se uvijek moći osloniti“, rekao je Lalošević, prenosi Uprava za sport i mlade.

Foto: Uprava za sport i mlade

Lalošević je, kako je saopšteno, danas primio rukovodstvo Atletskog saveza Crne Gore – predsjednika Gojka Banjevića, direktora Milorada Vuletića, sekretara Milana Madžgalja i trenera Zorana Jojića.

Oni su, kako se navodi, razgovarali o Prvenstvu Balkana za seniore u Turskoj, Prvenstvo Balkana za juniore u Sofiji, Prvenstvo Evrope za juniore u Poljskoj, Prvenstvo svijeta za seniore u Kini, kao i učestvovanju na prestižnom Serbia Open-u koji se održava u Beogradu.

“Rukovodstvo saveza je informisalo gospodina Laloševića o aktivnostima koje sprovode povodom gore navedenih pitanja, dok je direktor istakao namjeru Uprave za sport i mlade da pomogne savezu kako bi crnogorski atletičari imali što bolje pripreme u oči ovih takmičenja”, kazali su iz Uprave za sport i mlade.

Bećiraj ostaje u Visli

Sekretarijat za kulturu i sport donirao opremu fudbalskim klubovima