Danilovgrad domaćin memorijala “Ljubo Jovanović”

Košarkaški klub Danilovgrad u saradnji sa Košarkaškim savezom Crne Gore i lokalnom upravom organizuje 23. i 24. januara osmi po redu košarkaški memorijal „Ljubo Jovanović“ u čast tragično nastradalog mladića. Na memorijalu će pored domaćina nastupiti ekipe Budućnosti, Sutjeske i Lovćena.

„Organizacija jednog ovakvog događaja predstavlja veliko priznanje za naš kolektiv, za sport i sve sportiste u ovoj sredini i grad uopšte. Rado smo prihvatili ulogu domaćina turnira kako bi i na ovaj način evocirali drage uspomene i lijepa sjećanja na sjajnog druga i vrsnog košarkaša“, rekao je direktor KK Danilovgrad Novak Popović.

U prvoj utakmici u subotu od 16 časova igraće Budućnost i Sutjeska a od 18.30 rivali će biti Lovćen i Danilovgrad. U nedjelju u istim terminima igraće se utakmice za treće i prvo mjesto. Ekipe mogu nastupiti u kombinovanim sastavima.

Jovanović je ubijen 30. juna 2011. godine na Cetinju.

Ljubo je karijeru počeo u Budućnosti, a igrao je i u Lovćenu i Sutjesci. Posljednju sezonu proveo je u grčkom KAOD-u sa kojim je izborio plasman u Prvu ligu.

Posljednjih dana života boravio je na Cetinju, gdje je bio na pripremama sa B reprezentacijom Crne Gore, koja se pripremala za učešće na turniru u Kini.

Dobar, loš, Još!

Dragojević karijeru nastavlja u Dečiću