Lalošević: Saradnja Uprave sa ključnim sportskim organizacijama od presudnog značaja za sportiste

Uprava za sport i mlade i Crnogorski olimpijski komitet su na istom zadatku.

To je zaključak prvog sastanka čelnika ove dvije organizacije Vasilija Laloševića i Dušana Simonovića.

Lalošević i Simonović su naglasili da vjeruju da će delegacija Crne Gore na Olimpijskim igrama biti brojna, te da je važno da naši sportisti dobiju i osjete podršku u svojim namjerama da se plasiraju u Tokiju, najavivši da je današnji sastanak početak komunikacije i uske saradnje.

„Kroz saradnju sa Crnogorskim olimpijskim komitetom, kao krovnom sportskom organizacijom u Crnoj Gori, imamo za cilj podsticanje, praćenje, koordinaciju i davanje podrške našim sportistima. Jasno je da su crnogorski sportisti oduvijek bili najbolji ambasadori naše zemlje. Jako je načajno uspostaviti što bolju i stabilniju komunikaciju sa svim značajnim akterima sportskog života, kako bi našim sportistima omogućili da na miru rade ono što najbolje i znaju, a to je da predstavljaju našu državu u najboljem mogućem svjetlu“, kazao je Lalošević.

“Vjerujem da odgađanje Olimpijskih igara neće umanjiti draž, ljepotu i poruku koju sa sobom nose. Vjerujem da ćemo zajedno naći način da pomognemo crnogorskim sportistima da se nađu u Tokiju. Vasilije Lalošević veoma dobro poznaje prilike u ovoj oblasti i da će pomoći COK-u, savezima i sportistima da ispune svoje ciljeve i želje i da će na Olimpijskim igrama biti pravi predstavnici crnogorskog sporta i crnogorske države”, rekao je Simonović.

Na sastanku su dogovoreni i dalji koraci ka unapređenju stipendiranja olimpijskih sportista, kao i adekvatnom vrednovanju rezultata zaslužnih sportskih radnika u Crnoj Gori. 

Lalošević se danas sastao i sa predsjedikom Paraolimpijskog komiteta Igorom Tomićem.

Prije godinu dana poginuo je Kobi Brajant

Marko Janković u Legiji?