Lalošević: “Ajkule” uz vas smo svim srcem

Crna Gora punog srca i ponosno ispraća vaterpoliste na kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre uvjerena da će je, kao što su i do sada to radili, predstavljati na najdostojanstveniji mogući način, kazao je direktor Uprave za sport, Vasilije Lalošević.

Lalošević je sa državnim sekretarom u Ministarstvu prosvjete, nauke, kulture i sporta, Miroslavom Anđelićem i predsjednikom Crnogorskog olimpijskog komiteta, Dušanom Simonovićem ispratio vaterpoliste na kvalifikacioni turnir u Roterdam.

Lalošević, Anđelić i Simonović poželjeli su puno uspjeha i kazali da su uvjereni da će, kako na kvalifikacionom turniru u Roterdamu, tako i u Tokiju, na Olimpijskim igrama, crnogorski vaterpolisti ponovo uspjeti da donesu radost svojoj državi.

Lalošević je kazao da očekivanja od reprezentacije koja se do sada svaki put kvalifikovala na evropska i svjetska takmičenja nijesu mala.

“Nijesu mala očekivanja, jer nas na ista nijesu ni navikli. Ono čime se uvijek najviše ponosimo, ponekad čak i više nego rezultatom, jesu njihova posvećenost, srčanost, istrajnost i u najtežim i u onim nešto lakšim utakmicama”, kazao je Lalošević.

On je naglasio da znajući kakva nas ekipa predstavlja Crnoj Gori preostaje samo da bude najodaniji navijač.

“Ono što bih svakako želio da naši momci znaju, jeste da će vam Crna Gora za života ostati dužna za sve radosti koje ste joj pružili i koje joj pružate. Od sjajnog debitantskog nastupa i čuvene Malage do zaslužene bronze na Evropskom prvenstvu, koje se prošle godine održalo u Budimpešti. Hvala vam na svemu”, rekao je Lalošević.

On je istakao da im Uprava za sport i mlade, Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta i Crnogorski olimpijski komitet žele da ponove svoje najveće uspjehe.

Omladinska selekcija izgubila od BIH

Kašćelan: Presudilo iskustvo Lovćena