Pavićević: Uniks je najbolji tim Evrokupa

Trener Mornara Mihailo Pavićević smatra da je tim iz Kazanja najbolji u Evrokupu, zbog čega nipta nije zamjerio svojim igračima.

– UNIKS je preuzeo kontrolu sredinom 2. četvrtine, nije nam dao šansu da se vratimo. Po mom mišljenju, to je najbolji tim Evrokupa, iako Virtus ima 13:0. Ako mene pitate kao trenera, način na koji ova ekipa igra i kakav joj je kvalitet, govori da je najbolja u Evrokupu – istakao je Pavićević.

Barani su odigrali dobru 1. četvrtinu, sredinom druge vodili 29:25, ali to je praktično bilo sve.

– Dobro smo otvorili meč, igrali dobro prvih 15 minuta, ali poslije su oni preuzeli kontrolu. Ovo nam je bila prva utakmica bez Džejkoba Pulena i očekivao sam da će biti ovako, jer nam je on prva napadačka opcija. Protiv koga god da smo igrali, imali smo sigurnih 20 poena i kad nismo znali šta da radimo, on je znao da nešto učini. Moramo da se adaptiramo na njegovo odsustvo, da dignemo glave, jer smo za sedam dana imali tri teške utakmice. Neki moraju da preuzmu više odgovornost.

Mornar u subotu ima idealnu šansu da prekine seriju od tri poraza, jer dočekuje Borac, a u Evrokupu će u martu, poslije pauze zbog reprezentacija, tražiti plasman u četvrtfinale.

– Prvo gostujemo u Kazanju, ali se fokusiramo na dva posljednja kola, koja će biti odlučujuća. UNIKS je definitivno prvi u našoj grupi, a mi ćemo se sa Gran Kanarijom i Andorom boriti za 2. mjesto – poručio je Pavićević.

Uniks slavio u “Topolici”

Petar Mijović podnio ostavku