Lalošević: Adekvatno vrednovanje sportskih velikana je podstrek mladim sportskim nadama

Direktor Uprave za sport i mlade Vasilije Lalošević ugostio je danasnajboljeg crnogorskog sportistu za 2020. godinu, u izboru Crnogorskog olimpijskog komiteta Draška Brguljana.

„Prepoznavanje i adekvatno vrednovanje izvanrednih rezultata naših sportista, šaljeafirmativnu poruku svim mladima nadama crnogorskog sporta da istraju na svomputu ka uspjehu. Kontinuirani rad, trud i posvećenost su ključne odlike sportskihvelikana, a ono što je naš zadatak jeste da im u tome budemo bezrezervna podrška”,istakao je direktor Lalošević.

Proces izbora sportiste godine je poznat i od ranije, ali treba istaći činjenicu da jeupravo nekadašnje Ministarstvo sporta i mladih, a sada Uprava za sport i mlade, kroznovi Zakon o sportu omogućilo da taj sportista bude i finansijski nagrađen.

Podsjećamo da je Brguljan u 2020. godini, sa crnogorskom vaterpoloreprezentacijom osvojio bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Budimpešti.

Brguljan je sa reprezentacijom osvajao i medalje na Evropskom prvenstvu, Svjetskom prvenstvu, Mediteranskim igrama, Univerzijadi, Svjetskoj ligi…

Pavićević: Uniks je najbolji tim Evrokupa

“Lavovi” gostuju Švedskoj 9.marta