“Ajkule” počele završni dio priprema za turnir u Roterdamu

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore počela je završne pripreme za kvalifikacioni turnir za odlazak na Olimpijske igre.

Selektor Vladimir Gojković, 20 igrača i članovi stručnog štaba u nedjelju veče su ušli u “balon”, a do 11. februara, kada je planiran put u Roterdam, njihov život svešće se na boravak u hotelu, bazenu i teretani. 

Kandidati za odlazak u Roterdam su Dejan Lazović, Draško Brguljan, Đuro Radović, Marko Petković, Miroslav Perković, Stefan Vidović, Aleksa Ukropina, Aleksandar Ivović, Vladan Spaić, Uroš Čučković, Aljoša Mačić, Dušan Matković, Vlado Popadić, Vasilije Radović, Savo Ćetković, Slaven Kandić, Marko Mršić, Uroš Vučurović, Bojan Banićević i Petar Tešanović.

Gojković će na kraju priprema odabrati 15 igrača – 13+2 rezervna u slučaju pozitivnog nalaza na kovid-19, koji će pokušati da izbore plasman na Olimpijske igre.

“Preskočio sam turnir u Podgorici zbog povrede. Nijesmo htjeli da rizikujemo. Uspio sam da zaliječim rame i biću sa ekipom da joj pomognem. Ovo su završne pripreme pred put za Roterdam. Imamo nekoliko povrijeđenih igrača, nekoliko odsutnih zbog bolesti, ali moramo dalje. Siguran sam da ćemo se  dobro spremiti i da ćemo dati sve da dođemo do konačnog cilja plasmana na Olimpijske igre. Sada smo u nekoj vrsti karantina, mislim da će nam i prijati da se izolujemo od ostalih. Da se maksimalno posvetimo pripremama. Osjećamo se kao kod kuće”, poručio je reprezentativac Đuro Radović.

Pored Gojkovića, u stručnom štabu su još pomoćni treneri Miloš Šćepanović, Zoran Ivanovski, Miodrag Matković i Milan Ćirović, doktor Vladimir Dedović i fizioterapeuti Dejan Mihajlović i Ivan Borović.

Na startu kvalifikacionog turnira, 14. februara, Crna Gora igra sa Turskom od 14:30.

Narednog dana rival je Kanada (17:30), dok je za 16. februar zakazan meč sa Brazilom u 13 sati.

Derbi sa Grčkom je 17. februara u 16, a za kraj takmičenja po grupama protivnik je Gruzija, dan kasnije od 13 sati.

U grupi B su Hrvatska, Njemačka, Rusija, Francuska, Holandija i Rumunija.

Najbolje četiri ekipe iz obje grupe plasiraće se u četvrtfinale, dok će tri najbolje reprezentacije sa turnira izboriti plasman na Olimpijske igre.

Poraz Danke Kovinić u Melburnu

Vuksanović zadovoljan radom golmana Budućnosti