Vuksanović zadovoljan radom golmana Budućnosti

Prvi dan u Antaliji smo proveli u putu i odmoru, nakon toga su uslijedila dva dana jakih treninga, četvrtog dana je u dominantnoj igri savladan Olimpik iz Donjecka (1:0), dok su juče igrači sa manjom minutažom protiv Ukrajinaca odmarali…

Danas – šestog dana u turskom mondenskom ljetovalištu – nametnut je ponovo žestok ritam, a Božidar Vuksanović je kao i uvijek sa strane radio sa golmanima.

“Imamo mi odlične uslove i na kampu kod nas u Podgorici, ali je Antalija nešto drugo što se tiče kvalitetnih pripremnih utakmica. Uslovi su optimalni, hrana i smještaj odlični, a udobnost hotela vrhunska za odmor. Plus, ne gubimo puno vremena između dva treninga vraćajući što se tiče puta. Mislim da će plod priprema biti vidljiv i tokom prvenstva“, rekao je Vuksanović.

Trener golmana na pripremama u “fudbalskom El Doradu“ ima tri čuvara mreže sa kojima radi – reprezentativca Miloša Dragojevića i rezerviste Đorđija Pavličića i Nemanju Jevrića.

“Miloš je sa mnom već pet godina, lagano podnosi pripreme, jer kada se digne ili je u snu zna šta treba da radi. Zna da nema može ili ne, već da mora“, govori Vuksanović, koji je u nedjelju koja je bila slobodan dan radio sa Pavličićem i Jevrićem.

“Pavličić je sa mnom već skoro godinu dana i polako se privikao, dok je Jevrić tu nepunih pola godine i teže ulazi u ritam. Međutim, zadovoljan sam njihovim radom. Miloš je u prednosti, jer je iskusniji i na pragu je debija za reprezentaciju, dok su njih dvojica još u fazi dokazivanja. Moraju mnogo da rade da bi dostigli nivo Budućnosti, ali najbitnije je da napreduju“.

Snaga, brzinska izdržljivost, tehnika… Sve to mora da krasi modernog čuvara mreže.

“Prošli smo najteže, odradili smo snagu i brzinsku izdržljivost i polako počinjemo brzinu i reakciju. I što je najvažnije, uklapamo se u sistem tima i radimo na taktici što je izuzetno bitno – mora da se zna otvaranje napada, postavljanje i reakcija u odnosu na izgubljenu ili oduzetu loptu… Nadam se da će golmani biti na nivou Budućnosti, a to je šampionski“.

Miloš Dragojević je naš reprezentativac, a Vuksanović mu je trener i u reprezentaciji Crne Gore. Nije isključeno da bi uskoro mogao da debituje.

“To mu je možda sreća, ali nikako olakšavajuća okolnost. Miloš zaslužuje da bude u reprezentaciji, naročito u situaciji kada oskudijevamo sa dobrim golmanima. Mijatović se povrijedio na posljednjoj utakmici, Petković već dugo ne brani, Šarkić je počeo i još nisam zadovoljan njegovom formom, dok Carević ne brani, a to je minus za golmana“, govori iskusni trener, pa zaključuje.

“Dragojević je u prednosti jer je non stop u pogonu, ali mana mu je to što znam sve njegove manje. Sigurno je u najužem krugu što se tiče reprezentacije, nadam se da će uskoro debitovati“.

tekst: FK Budućnost

“Ajkule” počele završni dio priprema za turnir u Roterdamu

Sarajevo domaćin trećeg ABA 2 balona