Atmosfera odlična, momci itekako motivisani

Vaterpolisti Crne Gore ušli su u posljednju nedjelju priprema pred start kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre u Roterdamu. I pored problema sa povredama, atmosfera u ekipi je odlična, na bazenu SC “Morača”  u Podgorici svi daju posljednji atom snage da što spremniji otputuju za Holandiju i izbore plasman na četvrte uzastopne Olimpjske igre. 

“Posljednja nedjelja priprema je pred nama, atmosfera je stvarno odlična, momci su itekako motivisani. Svi znamo šta nam znači ovja turnir, što donosi prolazak na Olimpijske igre. Svi radimo u pravom smjeru da na kraju dođemo do tog cilja”, kazao je Vlado Popadić.

“Ajkule” rade u specifičnim uslovima, na bazi “balona”, hotel-teretana-bazen, kako bi se igrači sačuvali od infekcije virusom COVID-19.

“Specifična je situacija u svom sportovima. Ovaj rad u Podgorici je bio najbolji mogući način da se izolujemo što bolje, da budemo sigurni pred sam polazak za Roterdam, jer su uslovi stvarno odlični”, naglasio je Popadić koji s ekratko osvrnuo i na sam turnir.

“Apsolutni smo favoriti u prva tri kola turnira, i to je prilika da kroz te duele riješimo još neke nedoumice. Onda dolazi Grci, sa kojima ćemo voditi borbu kost u kost za prvo mjesto, kako bi dobili lakšeg protivnika u četvrtfinalu. Znamo se odlično sa njima, posljednji put smo igrali prije dvadesetak dana u Debrecinu. Izuzetno kvalitetna reprezentacija, ali bićemo spremni da im odgovorimo”, zaključio je Popadić.

Crnogorska ekspedicija putuje za Roterdam 11. februara, a na startu kvalifikacionog turnira 14. februara, igraćemo sa Turskom od 14:30h. Narednog dana igraćemo sa Kanadom od 17:30h, dok je za 16. februar zakazan meč sa Brazilom u 13 sati. Derbi sa Grčkom je 17. februara u 16h, a za kraj takmičenja po grupama igraćemo narednog dana sa Gruzijom od 13 sati. U grupi B su Hrvatska, Njemačka, Rusija, Francuska, Holandija i Rumunija. Najbolje četiri ekipe iz obje grupe plasiraće se u četvrtfinale, dok će tri najbolje reprezentacije sa turnira izboriti plasman na Olimpijske igre. 

Zbog pandemije virusa COVID-19, Svjetska federacija FINA donijela je i posebno pravilo, ukoliko tri osobe iz ekspedicije tokom turnira budu pozitivne na koronavirus (igrači, stručni štab ili neka druga osoba iz ekspedicije), reprezentacija se momentalno diskvalifikuje sa takmičenja. 

Borimo se za minutažu, broj 87 zbog navijača

Podgorica slavila u derbiju