Stefan Vidović: Spremni smo za izazove

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore odradila je prvi trening u Roterdamu. Crnogorska ekspedicija stigla je u Roterdam oko 13 sati i odmah poslije obaveznog testiranja odradila trening. Rezultati svih članova bili su negativni.

“Nakon napornog puta je vrijeme da malo odmorimo i da se posvetimo onom zbog čega smo došli. Bitno je da smo svi negativni i spremni za izazove. Mislim da imamo idealnog protivnika za početak. Da osjetimo bazen, da se pripremimo za teže utakmice koje nas očekuju. Naravno, Turska mora da se shvati ozbiljno, jer idemo iz dana u dan, iz meča u meč i to je jedini ispravan put. Nećemo potcijeniti nijednog rivala”, istakao je Stefan Vidović.

Na startu kvalifikacionog turnira 14. februara, igraćemo sa Turskom od 17:30h. Narednog dana igraćemo sa Kanadom od 17:30h, dok je za 16. februar zakazan meč sa Brazilom u 13 sati. Derbi sa Grčkom je 17. februara u 16h, a za kraj takmičenja po grupama igraćemo narednog dana sa Gruzijom od 13 sati. U grupi B su Hrvatska, Njemačka, Rusija, Francuska, Holandija i Rumunija. Najbolje četiri ekipe iz obje grupe plasiraće se u četvrtfinale, dok će tri najbolje reprezentacije sa turnira izboriti plasman na Olimpijske igre.

“Obaveza je da u svakom meču budemo na 100 odsto mogućnosti. Svakako su Grci najozbiljniji rival u grupi. Za Grke se spremamo maltene od početka priprema, odlično ih poznajemo, ni sa naše ni sa njihove strane nema mnogo tajni”, kazao je Dušan Matković.

Pravila su da ukoliko neka ekspedicija ima tri pozitivne osobe na Kovid 19 biće diskvalifikovana.

Sutjeska poražena od Zrinjskog

Fudbaleri Ibra bolji od prvoligaša