“Ajkule” u ponedjeljak igraju prvi meč na turniru u Roterdamu

Crnogorski vaterpolisti danas su nešto prije 12 časova saznali da neće ni igrati prvu utakmicu kvalifikacija u Roterdamu.

Rival je trebalo da bude Turska, koja je zbog velikog broja slučajeva zaraze koronavirusom i diskvalifikovana sa turnira shodno rigoroznom pravilu koje je donijela FINA.

“Ajkule” su tako i današnji dan provele spremajući se za rivale, a prvi naredni je Kanada u ponedjeljak od 17.30 časova.

“Gledali smo na utakmicu sa Turskom kao na šansu za uigravanje, ali je svakako zgusnut raspored i svaki dan odmora više može da bude bitan. Treba da se fokusiramo na Kanadu, to je naredni rival, čija se igra zasniva na kvalitetima jednog igrača. Ako budemo na pravom nivou, Kanađani ne bi trebalo da predstavljaju problem. Poslije slijedi Brazil, i tu smo favoriti”, rekao je Aleksa Ukropina.

U grupa A, u kojoj je naša selekcija, odigrana su dva meča.

Grčka je u neizvjesnom duelu savladala Gruziju rezultatom 11:10 (pobjedonosni gol je postigao Joanis Fudulis pet minuta i devet sekundi prije kraja), dok je Kanada bila bolja od Brazila 11:7.

“To što nismo igrali u prvom kolu nam ne remeti mnogo, iako bi možda bilo bolje da nije takva situacija. Idemo dalje, spremamo se za Kanadu, onda i za Brazil, pa za Grke… Moramo da shvatimo Kanađane veoma ozbiljno i onda neće biti problema”, kaže centar Vladan Spaić.

“Balon” u Roterdamu ne pada teško izabranicima Vladimira Gojkovića.

“Zatvoreni tip priprema smo imali i u Podgorici, ovdje je isto. Tako mora da bude i ne obaziremo se. Mislimo samo na sam turnir i to kako da dođemo do Olimpijskih igara”, istakao je Spaić.

Završen turnir Bojnik 2021.

Stojanović u Iskri