Ukropina: Ako budemo na pravom nivou, Kanađani ne bi trebalo da predstavljaju problem

Zbog pozitivnih slučajeva na koronavirus u redovima selekcije Turske, naši vaterpolisti juče nisu otvorili turnir u Roterdamu, ali će to uraditi danas.

“Ajkule” od 17.30 časova igraju sa Kanadom. Crna Gora je favorit u tom meču, tako da pobjeda ne bi smijela doći u pitanje.

“Gledali smo na utakmicu sa Turskom kao na šansu za uigravanje, ali je svakako zgusnut raspored i svaki dan odmora više može da bude bitan. Treba da se fokusiramo na Kanadu, to je naredni rival, čija se igra zasniva na kvalitetima jednog igrača. Ako budemo na pravom nivou, Kanađani ne bi trebalo da predstavljaju problem. Poslije slijedi Brazil, i tu smo favoriti”, rekao je Aleksa Ukropina.

U grupa A, u kojoj je naša selekcija, prvog dana su odigrana dva meča. Grčka je savladala Gruziju 11:10, dok je Kanada bila bolja od Brazila 11:7.

” To što nismo igrali u prvom kolu nam ne remeti mnogo, iako bi možda bilo bolje da nije takva situacija, da smo osjetili bazen i tenziju koju donose ovakvi turniri. Ali, idemo dalje, spremamo se za Kanadu, onda i za Brazil, pa za Grke, koji su najveći rival i grupi. Moramo da shvatimo Kanađane veoma ozbiljno i onda neće biti problema”, kazao je Vladan Spaić.

Stojanović u Iskri

Ešli Barti u četvrtfinalu