Osaka: Ovaj trofej mi mnogo znači; Brejdi: Naomi je inspiracija za sve

Naomi Osaka je u finalu turnira u Melburnu savladala Amerikanku Dženifer Brejdi – 6:4, 6:3, i stigla do četvrtog gren slem trofeja u karijeri, a drugog u Melburnu.

“Želim da zahvalim Dženifer, posle onog polufinala na US openu ponovo smo bile protivnice. Od tog meča je mnogo napredovala”, pohvalila je protivnicu Osaka, pa nastavila:

“Moj tim je kao moja familija i hvala vam na još jednoj avanturi ovdje. Bilo je različitih promjena, bili smo u karantinu…Hvala svima koji ste došli da gledate, prošli grend slem nisam igrala pred navijačima, ovo mi mnogo znači. Uvijek je privilegija igrati finale grend slema i boriti se za trofej”, kazala je Osaka.

Brejdi je igrala prvo grend slem finale.

“Želim da čestitam Naomi na novoj tituli, ona je inspiracija za sve nas. Igra nevjerovatno, promoviše na najbolji način naš sport i mlade posebno inspiriše. Čestitke i njenom timu – momci uradili ste sjajnu stvar. Želim da zahvalim i mom timu. Zahvaljujući vama sam ovdje večeras.  Lijepo igrati pred navijačima. Ovo je moj prvo grend slem finale i iskreno se nadam da ću sledeći put ovdje stajati sa trofejom. Hvala vam”, poručila je Brejdi.

Naomi Osaka osvojila Australijan open

Crnogorski skijaši bez plasmana u kvalifikacijama