Radović nakon poraza od Francuske: Igrali smo 38 minuta perfektno

Težak poraz Crne Gore od Francuske 73:71, i eliminacija iz kvalifikacija za Eurobasket teško je pao svima i taboru “crvenih”.

“Odigrali smo najbolju utakmicu u kvalifikacijama. Ponosan sam na momke, 38 minuta su igrali perfektno. Ključ je bio njihov ofanzivni skok, njihovih 16 skokova više i veliki individualni kvalitet Ertela. Moramo da dignemo glave, da pokušamo da pobijedimo Njemačku. Ima i nekih pozitvnih stvari, imamo neke nove momke – Simonovića, Drobnjaka, Radončića… Brzo počinju nova takmičenja, napraviće se analiza i priprema za ono što slijedi”, kazao je selektor Boško Radović.

Petar Popović je odigrao možda i najbolji meč u dresu nacionalnog tima, nije bilo dovoljno.

“Znali smo koliko nosi ova utakmica, igrali smo sa većom energijom od njih. Odigrali smo dobru utakmicu, vodili smo u većem dijelu meča. U finišu su oni imali nekoliko važnih ofanzivnih skokova, pogodili su važne trojke, a mi smo promašili neke napade koje smo dobro organizovali. Večeras smo dali sve od sebe. Teško je kad izgubiš utakmicu, a daš sve od sebe. Moramo da idemo naprijed, teško je što smo ostali bez završnice”, rekao je Popović.

Crna Gora poražena od Francuske i ostala bez Eurobasketa

Norvežanin Fos-Solevag zlatni u slalomu