Bratić: Sport zahvaljujući vaterpolistima sija kao svetionik

Ministarka provjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić ugostila je danas direktora Uprave za sport i mlade Vasilija Laloševića, selektora Vaterpolo reprezentacije Vladimira Gojkovića, predsjednika Skupštine Vaterpolo saveza Đura Marića, PR Vaterpolo saveza Bojana Šukovića, kao i Vasilija Radovića najmlađeg člana ekspedicije iz Roterdama.

Bratić je kazala da će Ministarstvo sa zadovoljstvom i dalje pratiti uspjehe vaterpolista, i da će im pružati podršku unapređenjem uslova za još bolji razvoj ovog sporta.

Foto: Vlada Crne Gore

“Naši vaterpolisti su uvijek uživali apsolutnu podršku i sveopštu naklonost, upravo zbog toga što su svoj sportski poziv posmatrali kao instituciju moralne edukacije i ličnim primjerom i zalaganjem promovisali uvijek i svugdje principe međusobnog poštovanja i tolerancije. Sport, zahvaljujući vama sija kao svetionik plemenitosti i nesebičnosti. Iako se svi dičimo vašim uspjesima – oni su prevashodno vaši, jer iza svakog vašeg uspjeha stoji nepokolebljivi timski duh i požrtvovanost dostojna divljenja “, kazala je ministarka Bratić.

Selektor Gojković zahvalio se na upriličenom prijemu i poručio: „Vjerujem u ove posvećene i skromne mlade ljude i sportiste, koji će, siguran sam, svima nama donijet će još mnogo radosnih trenutaka”.

Direktor Uprave za sport i mlade Vasilije Lalošević se osvrnuo na dosadašnji pregalački rad naših vaterpolista koji su, i pored nezavidnih uslova rada, već decenijama među najboljim crnogorskim i svjetskim sportistima, te je obećao institucionalnu podršku, koju vaterpolisti, u svakom smislu zaslužuju.

Đuro Marić, predsjednik Skupštine Vaterpolo saveza Crne Gore, ukazao je na nužnost većeg ulaganja u sport i neophodnu infrastrukturu.

Miroslav Anđelić, državni sekretar u Ministarstvu prosvjete, nauke, kulture i sporta čestitao je selektoru vaterpolo reprezentacije na dosadašnjem uspjesima i poželio našim najboljim vaterpolistima uspjeh na Olimpijskim igrama.

„Obećavamo da ćemo vas i na Olimpijski turnir, baš kao i na ovaj kvalifikacioni, ispratiti sa ponosom, u nadi da ćete započeti niz pobjeda nastaviti i u Tokiju“, rekao je Anđelić.

Mornar u “Topolici” preletio Krku VIDEO

Pavićević nakon pobjede nad Krkom: Raduje me učinak nekih igrača