Pavićević nakon pobjede nad Krkom: Raduje me učinak nekih igrača

Mornar je savladao Krku 80:61, a trenera Mihaila Pavićevića posebno raduje izdanje u odbrani.

“Čestitam igračima na ozbiljnom pristupu. Ono što smo u pripremi tražili – to je fokus u odbrani i da znamo koga i kako branimo – ispunili smo. Krka je tim koji je odlično vođen i koji je mnogima napravio problem  i očekivao sam teži meč. Ali, mislim da su moji igrači doprinijeli ovom rezultatu, jer su u odbrani bili ozbiljni. Iz takve odbrane smo crpili i energiju za napad”, rekao je Pavićević i dodao:

Napad treba da legne, neće biti lako, jer je ovo nova rotacija. Potpuno drugačija rotacija bez Džejkoba Pulena i Ajzee Vajtheda. ali mi je drago da su neki igrači pokazali da su spremni da preuzmu odgovornost. Idemo meč po meč, raspored je težak, a treba da svakom rivalu priđemo kao ovom”, kazao je Pavićević.

Pulen i Vajthed – pitanje je da li će i kada biti spremni.

“Sve je u rukama medicinskog tima. Povrede su ozbiljnije nego što se mislimo. Vidjećemo, radi se na tome da se oporave što prije. Vidjećemo da li će se i kada oporaviti, što se tiče ove sezone. Nezahvalne su prognoze, ja kao trener moram da se fokusiram na momke koji su zdravi. Nema kukanja, sada nam je bitan svaki igrač koji je zdrav kako bismo nadomjestili to što nema Pulena i Vajtheda”, navodi trener Barana.

Bratić: Sport zahvaljujući vaterpolistima sija kao svetionik

Gordić prvi igrač sa više od 3.000 poena u ABA ligi