Roganović saopštio spisak “lavova” za duel sa Švedskom

Selektor muške seniorske rukometne reprezentacije Zoran Roganović odredio je spisak od 16 igrača za kvalifikacioni duel sa Švedskom, za plasman na Evropsko prvenstvo u Mađarskoj i Slovačkoj 2022. godine.

Utakmica je na programu 9. marta u Lundu.

Evropska rukometna federacija (EHF) odredila je novi termin, nakon odgađanja duela koji je prvobitno bio zakazan za 9. januar, zbog pojave koronavirusa u redovima Švedske.

Na spisku selektora Roganovića su golmani Nebojša Simić i Mile Mijušković, krila Miloš Vujović, Aleksandar Bakić, Marko Lasica i Mirko Radović, bekovi Vasko Ševaljević, Miloš Božović, Vladan Lipovina, Risto Vujačić, Branko Vujović, Radojica Čepić i Arsenije Dragašević i pivoti Nebojša Simović, Nemanja Grbović i Vuk Lazović.

Reprezentacija će se 8. marta okupiti u Lundu, a dan kasnije planiran je duel protiv aktuelnog vicešampiona svijeta, koji je i lider kvalifikacione grupe 8.

Švedska nakon dva odigrana meča ima maksimalna četiri boda, Rumunija i Crna Gora ostvarile su polovičan učinak – pobjeda i poraz, dok je Kosovo bez bodova.

Foto: Stefan Ivanović

Pobjeda protiv Gran Kanarije otvara vrata četvrtfinala

Košarkašice napredovala na FIBA rang listi