Glavni grad za klubove i sportske manifestacije izdvojio 1,8 miliona EUR

Podgorica će u 2021. godini za podgoričke klubove, manifestacije i brojne sportske akcije koje organizuje i podržava Sekretarijat za kulturu i sport, izdvojiti više od 1,8 miliona EUR, saopšteno je iz Glavnog grada.

Navodi se da su u Sekretarijatu za sport i kulturu svjesni teške situacije u kojoj su se našli klubovi tokom pandemije virusa COVID 19.

“Zbog toga ćemo uraditi sve što je u našim mogućnostima da svima kao i do sada, znajući da nas veliki broj klubova na kvalitetan način predstavlja širom svijeta, budemo prava podrška”, rekao je pomoćnik sekretara za kulturu i sport Glavnog grada Miloš Antić.

On je najavio nove, brojne akcije podrške klubovima i najistaknutijim sportistima Glavnog grada.

Prema njegovim riječima, Glavni grad je, ne računajući značajna ulaganja u sportsku infrastukturu, za treninge u Sportskom centru Morača (velika, mala i borilačka sala), na bazenima u sklopu SC Morača (otvoreni i zatvoreni) i streljištu Ljubović, za najbolje klubove opredijelio milion EUR.

“Dodatnih 480 hiljada raspoređeno je klubovima čiji je Glavni grad osnivač – Ženski rukometni klub Budućnost i Košarkaški klub Budućnost Voli dobiće po 200 hiljada, Muški odbojkaški klub Budućnost Volley 50 hiljada i Vaterpolo plivački klub Budućnost 30 hiljada EUR”, kazao je Antić.

On je precizirao da je 100 hiljada podijeljeno klubovima na osnovu Konkursa za sufinansiranje programa rada sportskih organizacija.

“Uz organizaciju tradicionalnih manifestacija Sekretarijata za kulturu i sport, dolazimo do gore pomenute brojke od preko 1,8 milona EUR ulaganja u podgorički sport”, zaključio je Antić.

Sredstva je dobilo 70 sportskih klubova, tri sportsko rekreativna društva i po pet sportskih kolektiva iz paraolimpijskog i netakmičarskog sporta.

Sutjeska nakon velikog preokreta pobijedila Zetu

EPCG i dalje generalni sponzor RSCG