“Lavice” bez Jelene Despotović i Đurđine Malović

Crnogorske rukometašice danas počinju pripreme za kvalifikacioni turnir u Podgorici za odlazak u Tokio.

“Lavice” će biti izuzetno oslabljene, jer u timu nema jedne od najboljih igračica sa Evropskog prvenstva u Danskoj, Jelene Despotović. Sjajna rukometašica Debrecina, koja na ljeto prelazi u Đer, zarazila se koronavirusom na utakmici sa Mošonmađarovarom, zbog čega je morala da otkaže dolazak.

Zbog povrede je otpao još jedan desni bek, Đurđina Malović, koja je poslije godinu i po trebalo da se vrati u reprezentaciju.

Rasmusen i Popovićeva će svoje izabranice okupiti danas u 17 časova, nakon što sve igračice odrade testove na koronavirus. Već večeras će ući u „balon” u „Verdeu” i odraditi prvi trening uoči kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre.

Prva utakmica sa Norveškom je u petak u 18 časova, dan kasnije u istom terminu igraju Skandinavke i Rumunija, a u nedjelju od 16 sati je meč „lavica” sa Kristinom Neagu i drugaricama, koji bi mogao da bude ključni.

Rasmusen je ranije objavio spisak na kojem je bilo sigurno 14 igračica, ali je nakon otpadanja Despotovićeve ostalo 13 – golmanke Ljubica Nenezić (Dunarea Braila, Rumunija) i Marta Batinović (Ramniku Vlčea, Rumunija), bekovi Đurđina Jauković (Brest, Francuska), Matea Pletikosić (Krim, Slovenija), Itana Grbić (Budućnost) i Andrea Klikovac (ĆSM Bukurešt, Rumunija), krila Jovanka Radičević (Budućnost), Dijana Ujkić (Glorija Buzau, Rumunija), Majda Mehmedović (Budućnost) i Dijana Mugoša (Podravka, Hrvatska), te pivotkinje Ema Ramusović, Nikolina Vukčević (Budućnost) i Bobana Klikovac (Glorija Buzau).

Za preostala tri mjesta konkurišu golmanka Anastasija Babović (Dunajvaroš, Mađarska), bekovi Katarina Džaferović, Andrijana Popović (Budućnost), Sanja Premović (Juventa Mihalovce, Slovačka) i Nikolina Knežević (ĆSM Galaci, Rumunija), te krila Ivona Pavićević (Budućnost) i Nina Bulatović (Jagodina, Srbija).

Promjena je bilo i u stručnom štabu – umjesto Gojka Vučinića, koji je zbog bolesti spriječen da dođe, sa golmankama će raditi Zoran Jocović iz nikšićke Levalee.

Borba za plej-of ulazi u foto-finiš

Radonjić: Važna pobjeda pred rasplet u ABA ligi