“Sokoli” pred anstavak kvalifikacija: Nećemo, naravno, jurišati bezglavo

Fudbalsku reprezenatciju Crne Gore večeras (20.45), očekuje prvi veliki izazov u ovim kvalifikacijama, utakmica protiv jednog od tri favorita grupe G, selekcije Norveške.

Naša reprezentacija je – rasterećena, s druge strane, ali i spremna i motivisana da iskoristi svoju šansu i pomrsi računicu favoritima.

Radulović zato naglašava da je Crna Gora spremna čak i da malo rizikuje – kada, ako ne sada, sa šest bodova na kontu, na domaćem terenu protiv jakog, ali i uzdrmanog rivala.

– Nećemo, naravno, jurišati bezglavo, ali želimo da iskoristimo ovaj momenat, želimo da iskoristimo to što imamo samopouzdanje, što se ekipa podigla poslije dvije pobjede. Želimo da iskoristimo i kvalitet koji imamo – kazao je Radulović, uz nedvosmislenu poruku:

– Imamo dvije pobjede, idemo na treću!

Crna Gora je žrijebana iz četvrtog šešira, iza Holandije (prvi), Turske (drugi) i Norveške (treći). Dueli protiv dvije slabije rangirane reprezentacije (Letonija, Gibralrar) su odrađeni kako treba, predstoji drugi dio posla – psihološki možda lakši, ali na terenu neuporedivo teži dio.

– Mi imamo neke naše ciljeve i snove, koje nam niko ne može oduzeti, a ako želimo da ih ispunimo, moramo da budemo bolji od najmanje dvije ekipe koje su favoriti. Uz svo poštovanje prema rivalu, mi večeras možemo praktično da eliminišemo jednog od njih – dodao je Radulović.

Norveška dolazi ranjena, poslije teškog poraza od Turske (3:0), koji je doživjela kao formalni domaćin u Malagi. Iako se radi reprezentaciji ispunjenoj kvalitetom, sa nekoliko mladih, nadolazećih zvijezda, selektor Solbaken očigledno nije složio kockice na pravi način, a Crna Gora definitivno ima šansi…

– Ne bih previše pažnje pridavao Halandu, iako je jasno da je riječ o neobično talentovanom igraču, ali uz njega tu su i momci koji igraju u velikim klubovima, kao što su Lajpcig, Arsenal, Galatasaraj, Seltik. Mislim, međutim, da moj kolega Solbaken ima veće glavobolje od mene u ovom trenutku – kako da zaustavi Jovetića, Đurđevića, Marušića, kako da Haland izađe na kraj sa Savićem. vidim da su u svjetskoj javnosti i kod bukmejkera oni favoriti, mi mislimo drugačije. Neka bude da su šanse 50-50 – kazao je Radulović.

Crna Gora je u dobrom momentu, ali ipak oslabljena – uz duže odsutnog Vešovića nema još barem jednog igrača koji bi počeo meč. Nikola Vukčević se zbog povrede leđa već vratio u Španiju, a povriijeđeni su i Bakić i Saveljić.

– Jasno je da su naše šanse da napravimo ono što želimo ako zaustavimo distribuciju lopte iz sredine terena ka njihovim napadačima… To će biti važan zadatak – ističe Radulović.

Tim nije otkriven, ali je praktično poznat. U odnosu na sastav koji je igrao protiv Letonije vjerovatno će jedina biti promjena na lijevom beku, gdje bi šansu trebalo da dobije Tomašević.

Izvjesno je da će napadački tandem činiti raspucani Stevan Jovetić i Uroš Đurđević, koji je nije pogodio na prva dva meča, nakon golgeterskih rafala u Sportingu iz Hihona.

– Pričali smo sa njim od prvog dana i rekli mu da se ne opterećuje golovima. On je uradio veliki posao u prva dva meča, vidi se sve na terenu, a ja bih, a i on siguran sam, potpisao da rezultat bude kao u prva dva meča, ko god da bude strijelac – zaključio je crnogorski selektor.

Utakmica Crna Gora – Norveška igra se večeras u 20.45, a sudi Englez Entoni Tejlor.

U grupi G večeras u 3. kolu igraju još Turska – Letonija i Gibraltar – Holandija.

Perišić objavio spisak za kamp u Budvi

Nova bura na Jadranu: Budućnost zakazala Skupštinu, Zvezda ne dolazi