Crnogorski džudisti na EP u Lisabonu

Na Evropskom seniorskom džudo prvenstvu koje se od 16.04. – 19.04.2021. godine održava u Lisabonu, Crnu Goru će predstavljati: Jusuf Nurković – 66kg, Marko Gušić – 73kg, Nikola Gardašević – 81kg i Jovana Peković – 78kg.

Nakon nastupa na Grand Slam turnirama u Tibilisiju i Antaliji, naši reprezentativci će imati priliku da sakupe dodatne bodove za Olimpijske Igre koje se održavaju ovog ljeta.
Prvog takmičarskog dana, Jusuf Nurković će se u prvom kolu sastati sa predstavnikom Moldavije Bunescu Vadimom.
U subotu, drugog takmičarskog dana, na tatami će izaći Marko Gušić u kategoriji do 73kg koji je u prvom kolu slobodan, dok će se u drugom kolu sastati sa predstavnikom Monaka Besi Kedrikom.
Takodje, istog dana, u kategoriji do 81kg, Nikola  Gardašević će se nakon slobodnog prvog kola, sastati sa Čehom, Kopecki Adamom.
Poslednjeg takmičarskog dana, naša jedina predstavnica, Jovana Peković se sastaje sa Austrijankom Graf Bernadet.

Zbog povrede, na takmičenje nisu otputovali Nikola Gušić i Danilo Pantić.

Prvenstvo Evrope u Lisabonu je okupilo 359 takmičara iz 45 država Evrope. Takmičenje se održava uz stroga COVID-19 pravila i tzv. balon sistem. Po samom dolasku ekipa, a i na svakih 48h, svi koji su prisutni u balon sistemu se podvrgavaju PCR testiranju na COVID-19 i do sada nije potvrdjen nijedan pozitivan slučaj infekcije.

Đuro Ostojić: Pokazali smo najviše u ABA 2 ligi

Evrokup u novom formatu: 20 timova, dvije grupe, 16 licenci…