Liješević se bori za svjetsko zlato

Foto: BK Budva

Crnogorski bokser Petar Liješević imaće danas meč karijere.

Budvanin će raditi finale u kategoriji do 81 kilogram u poljskom Kjelceu, u kojem će danas od 17,45 sati boksovati protiv Rusa Vasilija Kaverina.

Zvanično najbolji mladi bokser Evrope, Liješević, imao je težak i nesvakidašnji put do finala, pošto nije bio miljenik žrijeba i osim meča više, bio je u kosturu u kojem i aktuelni i bivši prvak Azije, te prvi favorit Kubanac Brajan Leon Salgado.

Liješević nadvisio favorizovanog Kubanca, a u polufinalu i dvostrukog prvaka Azije u mlađim kategorijama Uzbekistanca Šohakjona Abdulajeva. Taj meč obilježila je sudijska nepravda, prema kojoj je Liješević prvobitno poražen sa 3:2, da bi nakon uložene žalbe i pregledanog snimka rezultat bio preinačen na 5:0 u korist boljeg.

“Liješević je i pored nemilosrdnog žrijeba i zgusnutog rasporeda u Kjelceu pobijedio do finala sve najveće favorite za zlato. Nismo u pripremi zaboravili nijedan aspekt i uspjelo je. Petar je i želio pred žrijeb da boksuje sa Kubancem, koji je od starta medijski istaknut kao prvi favorit i želju je ispunio. Što se tiče finala, Rus je izuzetno školovan bokser. Pripremamo se da i u finalu Petar da trenutni maksimum, mada stvar otežava činjenica da je imao najteži raspored na prvenstvu sa tri teška rivala u tri dana. Jednom riječju, užas”, kazao je Nikola Ružić, reprezentativni i trener BK Budva.

Peres ima keca u rukavu: 300 miliona za izlazak iz Superlige?

Roganović objavio spisak “lavova” za duele protiv Kosova, Švedske i Rumunije