Roganović objavio spisak “lavova” za duele protiv Kosova, Švedske i Rumunije

Selektor muške rukometne reprezentacije Crne Gore, Zoran Roganović objavio je spisak igrača za mečeve protiv Kosova, Švedske i Rumunije, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Mađarskoj i Slovačkoj.

Roganović računa na 18 igrača

U odnosu na posljednji meč u kvalifikacijama protiv Švedske u Lundu prošlog mjeseca, u tim se vraćaju bekovi Vladan Lipovina i Stefan Čavor, dok će akciju zbog povrede propustili krilo Miloš Vujović i bek Al Rajana, Stevan Vujović zbog mjera protiv koronavirusa koje su na snazi u Kataru.

Na spisku su golmani Nebojša Simić i Mile Mijušković, krila Filip Vujović, Aleksandar Bakić, Marko Lasica i Mirko Radović, pivoti Nebojša Simović, Nemanja Grbović i Vuk Lazović, bekovi Vasko Ševaljević, Aleksandar Glendža, Miloš Božović, Božo Anđelić, Stefan Čavor, Vladan Lipovina, Branko Vujović, Risto Vujačić i Radojica Čepić.

Reprezentacija će se okupiti u ponedjeljak, a već u utorak putuje za Prištinu, gdje će dan kasnije igrati protiv Kosova.

Aktuelni vicešampion svijeta – Švedska stiže u Podgoricu 30. aprila, dok je u posljednjem meču kvalifikacija, 2. maja protivnik selekcija Rumunije.

Švedska ima maksimalan učinak i šest bodova iz tri meča, Rumunija i Kosovo osvojili su po tri (četiri meča), dok je crnogorska reprezentacija na dva osvojena boda iz tri duela.

FOTO: RSCG/STEFAN IVANOVIĆ

Liješević se bori za svjetsko zlato

Francuskom teniseru zabranjen nastup u Tokiju