Abazović sa Pekovićem i Radovićem o košarkaškim temama

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović ugostio je danas Nikolu Pekovića, proslavljenog sportistu i bivšeg košarkaškog reprezentativca Crne Gore, i Boška Radovića, selektora muške košarkaške reprezentacije Crne Gore.

„Crna Gora je zemlja velikih sportskih talenata, a mnogi od njih dolaze iz svijeta košarke, od kojih je jedan od najprepoznatljivijih Nikola Peković“, kazao je Abazović.

Potpredsjednik Vlade je naveo da je Crna Gora u regionu i Evropi prepoznata kao zemlja košarke, sa klubovima koji je na evropskim takmičenjima dostojno predstavljaju.

U tom kontekstu, potpredsjednik je naglasio značaj koji za ovaj prostor ima regionalna ABA liga, u čijim takmičenjima učestvuje više crnogorskih klubova i koji su dobra baza za stvaranje reprezentativaca.

On je pohvalio uspjehe koje se u prethodnom periodu postigle košarkaške reprezentacije Crne Gore i poželio puno uspjeha u narednom periodu.

“Sastanak je bio prilika da u prijatnoj atmosferi sagovornici porazgovaraju i o NBA karijeri proslavljenog košarkaša Nikole Pekovića, kojem se potpredsjednik zahvalio na promociji i predstavljanju Crne Gore u najjačoj ligi na svijetu.

Peković i Radović su potpredsjedniku Vlade Abazoviću uručili i prigodne poklone”, navodi se u saopštenju..

Stefan Savić strijelac, Atletiko poražen u Baskiji

Nikola Peković preuzima mjesto predsjednika KSCG