Upriličen svečani prijem za košarkaše: Rezultat za istoriju, najvažnije je imati veliko srce kao što je Crna Gora

Foto: Vlada Crne Gore

Predsjednik Vlade dr Dritan Abazović upriličio je danas svečani prijem za seniorsku košarkašku reprezentaciju Crne Gore, stručni štab i rukovodstvo Košarkaškog saveza nakon Svjetskog prvenstva u Manili. 

Premijer je čestitao igračima i stručnom štabu na istorijskim rezultatu, a posebno istakao doprinos selektora Radovića koji je, kako je kazao, iznio ogroman teret u vrlo zahtjevnim okolnostima.  

“Nije važno koliko ko ima novca ili resursa, najvažnije je imati veliko srce kao što je Crna Gora imala na ovom turniru. Hvala ovim momcima. Učinili su nas ponosnim”, istakao je premijer. 

Abazović je zahvalio sponzorima .

”Imam obavezu da se zahvalim svakom sponzoru bilo da se radi o državnoj ili privatnoj firmi. Bili su talični našoj reprezentaciji. Svaki cent uložen u sport nije nikakav trošak jer ništa ne može da zamijeni osjećaj ponosa koji smo svi imali tokom Svjetskog prvenstva”, zaključio je on. 

Reprezentativac Nikola Vučević  istakao je poseban značaj podrške od strane navijača i zahvalio stručnom štabu, Savezu i saigračima na trudu.

“Zahvaljujem premijeru i ministru na pozivu. Posebno hvala svim momcima koji su odvojili ljeto da umjesto sa svojim porodicama budu u reprezentaciji i doprinesu ovakvom rezultatu. Ponosan sam”, kazao je centar Čikaga

Prisutnima se obratio i ministar sporta Vasilije Lalošević.

“Velika mi je čast i zadovoljstvo da danas iskažem poštovanje ovim sjajnim momcima. Crna Gora je odavno na mapi sportskih velesila. Mi smo i minulih godina imali svjetska imena košarke koja igraju u najjačoj ligi na svijetu, ali od prije par dana imamo sjajno jedanaesto mjesto na svijetu” istakao je ministar.

Predsjednik Saveza Nikola Peković kazao je da je ponosan na rezultat, na sve igrače i stručni štab.

 “Mi smo mala zemlja sa ljudima velike hrabrosti i srca što se u ovom slučaju pokazalo kao presudno u ostvarenju ovog uspjeha. Ovo je istorijski rezultat na koji treba da budete ponosni, ja kao predsjednik Saveza to sigurno jesam”, zaključio je on.

Selektor reprezentacije Boško Radović zahvalio je Vladi Crne Gore na podršci i kazao da je košarkaška reprezentacija sada na samom vrhu svjetske košarke.

“Nadam se da smo usrećili iskrene navijače i sve ljude u Crnoj Gori sa ovim našim rezultatom na prvenstvu” kazao je Radović.

Prijemu je prisustvovao i ministar Dragoslav Šćekić kao i brojne zvanicice iz svijeta sporta i medija, te predstavnici sponzora košarkaške reprezentacije.

Bogdanović: Volio bih Ameriku u finalu

Iznenađenje u Manili: Njemačka izbacila SAD