Abazović, Peković i Centar za prava djeteta dijelili djeci lopte i dresove košarkaške reprezentacije Crne Gore

Foto: Vlada Crne Gore

Predsjednik Košarkaškog saveza Crne Gore Nikola Peković, potpredsjednik Vlade Dritan Abazović i Savjet za prava djeteta organizovali su druženje sa djecom u Podgorici.  

Abazović je u obraćanju djeci istakao da je poenta da budu dobri ljudi, dobra djeca, da slušaju svoje roditelje, uče dobro u školi, da se bave sportom i da žive zdravim stilovima života, kako bi u budućnosti bili veliki šampioni. 

U tom smislu, potpredsjednik Abazović je naglasio da mu je čast i zadovoljstvo biti u društvu našeg velikog šampiona koji je grb i zastavu Crne Gore toliko visoko uzdigao da je postavio ljestvicu za sve nas koji budemo željeli da promovišemo svoju zemlju.

Foto: Vlada Crne Gore

„On je bio najbolji košarkaš naše države, a sada predsjednik KSCG i on vam je omogućio da kući ponesete dresove Crne Gore i košarkaške lopte. Sljedeću utakmicu košarkaške reprezentacije idemo zajedno da gledamo”, zaključio je potpredsjednik Abazović.

Foto: Vlada Crne Gore

Uz poziv djeci da se bave sportom, predsjednik Košarkaškog saveza Crne Gore Nikola Peković je istakao da im je čast i zadovoljstvo da se odazovu akciji i obezbijede poklone.

Foto: Vlada Crne Gore

“Ovakvim akcijama odazivaćemo se uvijek. Želim djeci da poručim da u Košarkaškom savezu imaju velikog prijatelja i vrata su vam uvijek otvorena. Bavite se sportom”, istakao je prvi čovjek naše kuće košarke.

Foto: Vlada Crne Gore

Nakon druženja u sali Univerzitetsko sportsko-kulturnog centra, Peković i Abazović  su posjetili prostorije Centra za prava djeteta gdje su razgovarali o funkcionisanju Centra za prava djeteta, problematici prava djece u našoj državi, modalitetima saradnje i unaprjeđenju odnosa između Centra za prava djeteta, Savjeta za prava djeteta i Vlade Crne Gore.

Nakon šest mjeseci pauze Danilo Nikolić u sastavu za meč protiv Zadra

Vuković, Pešić i Matović predstavnici Crne Gore na dvoranskom prvenstvu Balkana u Istanbulu