Roganović: Bodovi su najvažniji

Pobjedom u Prištini (27:22), rukometaši Crne Gore su napravili veliki korak ka Evropskom prvenstvo.

Preostala su im dva duela u „Bemax areni” – u petak protiv Švedske i nedjelju sa Rumunijom.

Ako savladaju vicešampiona svijeta, sve bi bilo gotovo, a u slučaju poraza ili remija bi im bio dovoljan neriješen ishod sa Rumunima u posljednjem kolu.

„Kosovo nas je namučilo i na prvoj utakmici, tako da smo znali šta nas očekuje. Bilo je dobrih stvari, ali i nekih na koje ćemo obratiti pažnju. Bodovi su najvažniji, zadovoljan sam pristupom i zalaganjem svih momaka. Svi koji su igrali su pokazali da im je mjesto tu i dali svoj doprinos”, rekao je selektor Zoran Roganović.

Prije nepuna dva mjeseca, „lavovi” su na gostovanju Švedskoj poraženi 27:24.

„Na prvoj utakmici u Lundu smo ih namučili, mislim da imamo još rješenja za njih. Zašto da ne iznenadimo i svjetskog vicešampiona? Žao mi je što tu neće biti naši navijači, ali mislim da možemo da pariramo Šveđanima”, poručio je Roganović.

Kapiten Vasko Ševaljević je bio najbolji na gostovanju u Palati omladine i sporta.

„Znali smo da će biti teško, da je Kosovo u dobroj formi, jer je protiv Rumunije uzelo tri boda na dva meča. Ostvarili smo cilj, čekaju nas još dva meča u ovom mini Evropskom prvenstvu, ali vjerujem u ove momke i da ćemo ostvariti cilj i još jednom se plasirati na EHF Euro”.

U odsustvu Miloša Vujovića, minutažu na poziciji desnog krila su podijeli njegov prezimenjak Filip i Aleksandar Bakić i obojica dala po tri gola.

„Ulog je bio ogroman, ovo su dva veoma bitna boda. Čekaju nas još dva meča, već moramo da se koncentrišemo na to. Samo da bude ovakav pristup i dobra odbrana, kao i pomoć golmana”, istakao je Filip Vujović.

Petrušev MVP ABA lige

Crna Gora u grupi sa Danskom i Islandom