Marina Raković sjutra se bori za bronzanu medalju

Crnogorska karate reprezentativka Marina Raković boriće se za bronzanu medalju na turniru Premijer lige u Lisabonu.

Raković je bila slobodna na startu takmičenja u kategoriji do 68 kilograma, u drugom kolu bila je bolja od Angele Mojsovske iz Sjeverne Makedonije 10:2, dok je u trećem slavila protiv Ede Eltemur iz Turske 2:1.

U meču za polufinale poražena je od Kineskinje Li Gong 1:0. Kineska takmičarka je plasmanom u finale povukla Raković u repesaž i omogućila joj nastavak takmičenja. Članica Omladinca je u repesažu pobijedila Portorikanku Žanes Mišel Fonseka Romero 4:3. Raković će se u meču za treće mjesto sjutra boriti sa Ukrajinkom Halinom Melnik.

Uspješan na startu u kategoriji do 84 kilograma bio je i Nikola Malović koji je eliminisao Panaha Abdulajeva iz Azerbejdžana, zahvaljujući pravilu da kod neriješenog rezultata dalje ide borac koji je prvi osvojio poen. Borba je završena neriješeno 2:2.

U narednom kolu poražen je od Danijara Juldaševa iz Kazahstana 4:1. Kazahstanac je u narednom kolu izgubio od Ukrajinca Valerija Sonika, čime je članu Onogošta zatvorio vrata repesaža. Crnogorska predstavnica u katama, Biserka Radulović juče je u prvom kolu završila nastup.

Članica Budućnosti je zbog dizbalansa tokom izvođenja kate sakupila 21,22 boda i osvojila posljednje, šesto mjesto u grupi. Premijer liga u Lisabonu okupila je 740 takmičara iz 87 država. (kraj) eml

CFL 32.kolo: Bez pobjednika u Danilovgradu i Pljevljima, Jezero bolje od Podgorice

Pobjede Lovćena i Teoda