Rekreativna košarkaška liga se nastavlja u septembru

Kome će biti uručen treći pehar namijenjen pobjedniku u košarkaškoj Rekreativnoj ligi Crne Gore biće poznato tek u septembru.

Zbog složene epidemiloške situacije, i u dogovoru ekipa učesnika, zanimljivo košarkaško rekreativno takmičenje, završnicu neće imati u vrelim ljetnjim danima…

Danilo Fatić, jedan od pokretača projekta, smatra da je odlaganje bilo jedino moguće rješenje…

“Organizatori KRLCG, nakon detaljne analize i komunikacije sa liderima svih ekipa učesnica, donijeli su odluku da se regularni dio sezone 2020/21, koji je prekinut u novembru prošle godine, zbog loše epidemiološke situacije, nastavi početkom septembra, na istom mjestu u hali Gimnazije ‘Slobodan Škerović’ u Podgorici”, kazao je Fatić.

Pripreme i uigravanje ekipa su kasnile jer je veliki broj igrača bio pozitivan na koronavirus, a i opština Nikšić je jedno vrijeme bila zatvorena.

“Iako je većina ekipa već neko vrijeme u treningu, iako se veliki broj naših pratilaca interesovao da li ćemo već ovog maja nastaviti prekinuti dio sezone, zbog više slučajeva zaraze kod igrača nekih ekipa, i zatvorenosti opštine Nikšić, zbog koje ekipe iz tog grada nisu imale mogućnosti za normalan trening, odlučili smo se da postupimo u duhu naših sportskih motiva zbog kojih smo se i okupili”, rekao je Fatić.

Rekreativna liga je za tri godine postojanja privukla ogromnu pažnju sportske javnosti, ne samo u Crnoj Gori.

Završnica prošle sezone bila je spektakularna. Podršku za trofej ekipama u velikom finalu između Geoservisa i Luis Skole su pružili Ronald de Bur, te Nikola Vučević, Nikola Mirotić, Nemanja Gordić, Igor Jovović, Vladimir Kuzmanović, Sergej Ćetković, Vuk Kostić, Goran Vujović iz The Books of Knjige…

“Nakon više nego uspješne prve dvije sezone našeg druženja i takmičenja ubijeđeni smo da će do septembra sve ekipe biti kompletne i u treningu, a ako zdravstvena situacija nastavi u ovom pozitivnom trendu, očekujemo i povratak gledalaca na mečeve naše lige. Plan je da se preostali dio regularnog dijela sezone 2020/21 završi do kraja oktobra, a šampiona KRLCG nakon odigranog plej-ofa očekujemo do kraja novembra ove godine”, istakao je Fatić.

Zaljubljenici u “kraljicu igara” koji su pokrenuli cijelu priču pozvali ekipe i iz ostalih gradova Crne Gore da se prijave za četvrtu sezonu KRLCG, koja bi krenula početkom naredne godine.

“Sve zainteresovane ekipe, za sezonu 2021/2022 se mogu prijaviti kod Organizatora sve do decembra ove godine, obzirom da je plan da nova sezona počne sredinom januara naredne godine”, zaključio je Fatić.

Odbojkaši krenuli pobjedom: Crna Gora bolja od Azerbejdžana

Crna Gora savladala Kosovo na startu turnira za EURO