Došljak i Lalević u trci za predsjednika Udruženja klubova na sjeveru

Foto: FSCG

Aktuelni predsjednik Udruženja klubova FSCG – sjever Vojislav Došljak i nekadašnji fudbaler Berana Marko Lalević ući će u trku za prvog čovjeka te organizacije u narednom, četvorgodišnjem mandatu.

Kako je saopšteno na sajtu UK FSCG – sjever, Verifikaciona komisija je konstatovala da su dva kandidata ispunila proceduru po statutu i da mogu biti predloženi na Izbornoj skupštini, koja će se održati 18. maja u Beranama.

Došljak je, kako se navodi, sakupio 13, a Lalević osam predloga klubova i fudbalskih udruženja.

Izborne Skupštine po nekadašnjim regijama, sada udruženjima klubova – sjever, jug i centar, prethodiće Izbornoj Skupštini na nivou Fudbalskog saveza, koja je zakazana 30. jun.

Kako je jasno da će aktuelni predsjednik FSCG Dejan Savićević po prvi put od 2007. godine imati protivkandidata na saveznom nivou, izbori po regijama biće mnogo interesantniji nego ranijih godina.

Sve regije, naime, daju po tri delagata na Izbornoj Skupštini FSCG – daju po tri glasa u izboru za predsjednika FSCG.

Izborna Skupština Udruženja klubova FSCG – centar održaće se 20. maja, a FSCG – jug 24. maja.

Očekuje se da će aktuelnom predsjedniku na nivou srednje regije, Vladanu Vučeliću, “na crtu” izaći Vjekoslav Dukić, dok je kandidaturu za jug najavio Nenad Maslovar, koji će pokušati da pobijedi aktuelnog predsjednika, Mihaila Đurovića.

Svaki kandidat mora da predloži najmanje 11 delegata na Skupštini – regije daju po tri delegata, prvoligaški klubovi po dva, a drugoligaši i strukovna udruženja po jednog.

Ukupno, 45 delegata odlučiće 30. juna ko će biti predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore u mandatnom periodu 2021-2025.

Zvanično: Nejmar u Parizu do 2025.

Prvi poraz crnogorskih odbojkaša