Real, Barsa i Juve ne odustaju od Superlige

Real Madrid, Barselona i Juventus, klubovi, koji još nisu odustali od ideje Superlige oglasili su se zajedničkim saopštenjem u kojem su komentarisali posljednju odluku Uefe.

Uefa je juče kaznila devet klubova, koji su osnovali, a zatim se povukli iz Superlige – Milan, Inter, Arsenal, Čelsi, Atletiko Madrid, Liverpul, Mančester siti, Mančester junajted i Totenhem.

Klubovi će uplatiti ukupno 15 miliona eura, a novac će biti iskorišten za pomoć malim klubovima, baznom fudbalu, djeci i fudbalskim zajednicama širom Evrope.

“Osnivači Superlige trpe neprihvatljive pritiske, prijetnje i uvrede zbog pokretanja Superlige. To je potpuno neprihvatljivo čak i prema pravnim propisima, a sudovi su već presudili u korist Superlige te su naložili Uefi i Fifi da ne smije kažnjavati klubove. Superliga je osnovana s ciljem poboljšanja trenutno neodržive finansijske situacije u fudbalskoj industriji. Mi smo nekoliko puta izričito rekli da ćemo Superligu osnovati samo ako je Uefa i Fifa priznaju, ali te organizacije su se potpuno oglušile na svaki pokušaj komunikacije. Svjesni smo negativnih reakcija na čitav projekat i spremni smo pregovarati i promijeniti ga na zadovoljstvo čitave fudbalske industrije. Ali, bilo bi potpuno neodgovorno zbog spomenutih neizdrživih pritisaka potpuno napustiti projekat Superlige. Želimo ga nastaviti u dijalogu s Fifom i Uefom, ali u normalnom tonu i bez prijetnji”, navodi se u zajedničkom saopštenju Reala, Barse i Juventusa.

Milan, Inter, Arsenal, Čelsi, Atletiko Madrid, Liverpul, Mančester siti, Mančester junajted, Totenhem, Real Madrid, Barselona i Juventus su pod okriljem noći 18. aprila osnovali Superligu.

Nakon pritiska i protesta ostalih klubova, navijača i političara iz lige je prvi istupi Čelsi, potom Mančester siti, pa je projekat Superlige trajao oko 60 časova.

Nakon toga istupili su i preostali klubovi, osim Reala, Barse i Juventusa.

Crna Gora savladala Kosovo na startu turnira za EURO

Stefan Mugoša svih 90. minuta u dresu Inčona