Radović: Ostvarili smo cilj, igraćemo u Evropi

Fudbaleri Sutjeske sjutra (20 časova) u okviru 34. kola Telekom Prve crnogorske fudbalske lige gostuju Rudaru.

Sutjeska je ostvarila cilj, koji je postavljen dolaskom na klupu Miljana Radovića, a to je plasman u Evropu.

“Prije svake utakmice potencirao sam taj cilj. Mi smo ga ostvarili što je stvarno odlično. Ovim putem bih čestitao momcima. Velika je to stvar. Došao sam u novembru – prvi nam je bježao 20 bodova. Teško je to bilo dostižno. Ja se trudim da u životu i fudbalu budem realan. Momci su ispoštovali dogovor, a to je da Sutjeska ostvari izlazak u Evropu. Tako da sa te strane mogu da budem zadovoljan, jer to je nešto što Sutjesci obezbjeđuje lakši život dalje, nešto što vjerovatno zadovoljava i veliki broj navijača, koji su me dobro dočekali kada sam došao. Tako da mi je drago zbog svih navijača, ne samo u Nikšiću, nego i u Crnoj Gori. Imali smo dosta problema – i korona i bolest i kartoni. Ali, to je sastavni dio sporta. Momci su svaki trening i svaku utakmicu odradili kako treba. E sad, rezultatski nije to uvijek bilo na vrhunskom nivou. Ali, ne možemo uvijek to ni očekivati. Fudbal je nepredvidiv. Ono što je najvažnije – plasirali smo se u evropsko takmičenje, afirmisali veliki broj mladih igrača”, kazao je u najavi meča sa Rudarom trener Sutjeske Miljan Radović.

Do kraja šampionata ostala su tri kola. “Plavi” žele sve tri pobjede, nadaju se kiksu Dečića i osvajanju drugog mjesta na kraju sezone.

“Ostaje nam da povećamo bodovni saldo. Da probamo te tri utakmice da riješimo u našu korist i plasiramo se što visočije na tabeli”, poručio je Radović.

Na golu će umjesto suspendovanog kapitena Vladana Giljena biti Suad Ličina.

Boka je strast i način života

Perišić saopštio spisak za pripreme u Budvi