Rasplet na drugoligaškoj sceni – kolo prije kraja Igalo je vratilo mjesto koje vodi u baraž za elitu, gdje je već Arsenal, dok je Ibar blizu ispadanja u podsavez, zajedno sa Drezgom.

Grbalj je, s druge strane, na putu da se spasi serijom pobjeda u finišu.

Od ranije je poznato da Mornar ide direktno u Telekom 1. CFL.

Dva direktna duela za baraž i za opstanak donijelo je 35. kolo Amplitudo 2. CFL.

Kom je na Zlatici imao sve u svojim rukama protiv Igala, dovoljan mu je bio i remi da sačuva treće mjesto, ali je umjesto toga primio golova.

Igalo je slavilo 5:2, vratilo se na treću poziciju, koju je držalo dobar dio proljećne polusezone, i napravilo veliki korak ka baraž za Prvu ligu. 

U posljednjem kolu, Igalo dočekuje Arsenal, koji je već osigurao baraž – domaćinu treba pobjeda…

Blistao je četvorostruki strijelac Aleksa Maraš, koji je mrežu Koma pogađao u 5, 29, 60. i 75. minutu za nevjerovatnih 0:4. Rjosoke i autogol Dabovića vratili su nadu Koma 15-ak minuta prije kraja, bilo je 2:4, ali je rezervista Perović u 85. minutu riješio sve dileme. 

Grbalj je u Radanovićima pobijedio Ibar sa 2:0 u direktnom duelu za opstanak.

Četvrtom vezanom pobjedom Grbljani su sada u bezbjednoj zoni, a na korak od ispadanja je upravo Ibar, koji je doživio četvrti vezani poraz.

Vraneš u 17. i Perović u 74. minutu donijeli su Grblju vjerovatno spasonosne bodove. Rožajcima nije pomogao igrač više u finišu, nakon isključenja Kalačevića.

U posljednjem kolu Grbalj gostuje Drezgi, koja je već ispala, dok Ibar čeka Kom – mora da pobijedi i da se nada dobrim vijestima iz Spuža…

U ostalim mečevima 35. kola, Arsenal je golom Tačibane pobijedio Jedinstvo 1:0, Bokelj je u Kotoru pobijedio Mornar 2:1 (golovi Škrelje i Globarevića za domaće, Vukmarkovića iz penala za goste), dok je Berane bilo bolje od Drezge sa 4:1.

Vilotijević, Bošković i Globarević (dva) bili su strijelci za Berane, dok je Bulatović pogodio za Drezgu.

Leave a Reply