U petak počinje Regionalna bokserska liga, Đuričković: Čast nam je da budemo dio ove sjajne priče

Regionalna bokserska liga počeće u petak, a crnogorski boks predstavljaće ekipa Podgorice, saopšteno je iz podgoričkog kluba.

Regionalno takmičenje okupilo je osam klubova iz šest država, koji će biti podijeljeni u dvije grupe.

Rivali Podgorice biće Željezničar, Vardar i Loznica, dok drugu grupu čine Zagreb, Crvena zvezda, Radnik iz Bijeljine i Maribor.

Prema propozicijama takmičenja biće održano šest kola, a svaki klub imaće po tri meča kao domaćin i gost”,

Po dva najbolja kluba iz obje grupe nastaviće takmičenje.

Foto: BK Podgorica

Voljom žrijeba Podgorica je u prvom kolu, u petak, gost Željezničara u sarajevskoj dvorani Mirza Delibašić.

“Regionalna liga je velika stvar za boks i čast nam je što imamo priliku da budemo dio ove sjajne priče. Naš primarni cilj biće da u ovom takmičenju naši mladi borci stiču neophodno iskustvo, da dobiju zrelost u ringu, da se predstave u što boljem svijetlu. Nemamo rezultatski imperativ, što ne znači da nećemo pokušati da iznenadimo naše rivale”, kazao je trener Podgorice, Dragan Đuričković.

On se zahvalio Sekretarijatu za kulturu i sport Glavnog grada, koji je podgoričkom klubu pomogao učešće u ligi.

“Moram pomenuti Nenada Borovčanina, predsjednika Bokserskog saveza Srbije, od kojeg smo imali veliku podršku. Očekujemo podršku i Bokserskog saveza Crne Gore, jer ćemo u ovom takmičenju dati doprinos ugledu crnogorskog boksa i upotpuniti lijepu sliku o boksu koja se šalje iz naše države”, rekao je Đuričković.

On je istakao da je veliku ulogu oko organizacije imao sportski direktor kluba, Predrag Radošević, navodeći da su njegova pomoć i podrška bili presudni da Podgorica bude dio regionalne elite.

Poznat raspored baraža: Petnjica na startu protiv Mladosti

Đuričković produžio ugovor do 2024. godine