Božović ponovo najbolji igrač CFL, u idelanom timu najviše igrača Budućnosti

Ofanzivni vezista Budućnosti Draško Božović je drugu sezonu zaredom izabran za najboljeg igrača Telekom 1. Crnogorske fudbalske lige u tradicionalnom izboru Sindikata profesionalnih fudbalera Crne Gore.

SPFCG, uz izbor idealnog tima domaćeg šampionata, već petu godinu bira najboljeg fudbalera, a prije Božovića dva puta je laskavo priznanje dobio njegov saigrač Igor Ivanović, te jednom bivši napadač Zete, sada Crvene zvezde Nikola Krstović.

Za 32-godišnjeg Božovića, inače najtofejnijeg fudbalera Telekom 1. CFL, glasalo je 46 fudbalera domaćeg šampionata.

Božović je u dominantnom osvajanju titule Budućnosti učestvovao sa 15 golova (drugi strijelac lige), istakao se i asistencijama, a u nedjelju će imati šansu da prvi put u karijeri, ali i istoriji podgoričkog kluba, osvoji duplu krunu. Rival Budućnosti u finalu Kupa je Dečić.

Priznanje za najboljeg igrača lige Božoviću je na svečanosti u hotelu “Ramada” uručio legendarni crnogorski fudbaler Željko Petrović, doskorašnji trener holandskog Viljema II.

Foto: Savo Prelević

SPFCG je osmi put proglasio i najbolji tim sezone u istoj anketi.

Naj­bo­lje su svojim glasovima oda­bra­li fud­ba­le­ri ko­ji na­stu­pa­ju u cr­no­gor­skim klu­bo­vi­ma.

Ni­su mo­gli da gla­sa­ju za se­be ili svo­je sa­i­gra­če, a ide­al­ni tim bi­ra­li su u formaciji 4-3-3.

U idealnom timu dominiraju igrači Budućnosti – među najboljih 11 su šestorica igrača šampiona – baš kao i prošle sezone, dvojica su iz Sutjeske, a po jedan iz Dečića, Jezera i Zete.

Na golu je Miloš Dragojević iz Budućnosti, koji je dobio 49 glasova, odbranu čine Dragan Grivić (Sutjeska, 38), Marko Vučić (Budućnost, 46), Igor Ćuković (Budućnost, 43) i Meldin Drešković (Jezero, 31), u veznom redu su Goran Milojko (Zeta, 27), Miloš Raičković (Budućnost, 61) i Draško Božović (Budućnost, 86), a u napadu Igor Ivanović (Budućnost, 69), Kristijan Vulaj (Dečić, 48) i Božo Marković (Sutjeska, 61).

Milojević: Činimo sve da osposobimo Rida za majstoricu

Vladan Milojević trener AEK-a