Draško Božović, MVP lige

Draško Božović je drugi put zarediom izabran za najboljeg fudbalera Crne Gore – u najrelevantnijem mogućem izboru.

U anketi Sindikata profesionalnih fudbalera Crne Gore u kojoj su učestvovali igrači iz klubova CFL, 32-godišnji vezista dobio je najviše glasova. 

“Velika mi je čast sto sam i drugu godinu zaredom izabran za najboljeg igrača lige, posebno mi je drago jer nagrada dolazi u izboru mojih kolega fudbalera”, poručio je Božović za zvanični sajt kluba.

“Sve je to plod dobrog rada u klubu. Veliku zahvalnost dugujem upravi i stručnom štabu, a najveću sigurno mojim saigračima, bez kojih ni ja ne bih dobio priznanja. Naravno, veliku zahvalnost dugujem i porodici koja je moj oslonac i velika pokretačka snaga”.

Božović je u dresu Budućnosti dominirao minule dvije sezone – osvojene su dvije ubjedljive titule …

“To je najvažnije od svega. Dvije možda moje najbolje sezone u karijeri su se poklopile sa fantastičnim rezultatima kluba. Ništa mi ne bi značila individualna priznanja, a da klub nije osvojio nijedan trofej”, poručio je Božović, koji je sa “plavima” osvojio četiti titule (2008, 2011, 2020, 2021) i jedan Kup (2019).

“Možda jedino zbog čega žalim jeste to što u posljednje dvije godine nisam imao priliku da igram za nacionalni tim, jer je svakom igraču želja da nastupa i predstavlja svoju zemlju”.

Božović je u tek završenoj sezoni postigao 15 golova (jedan manje od prvog strijelca lige Boža Markovića).

“Najdraži, a ujedno i najteži trenutak mi je bila pobjeda protiv Astane – najteži zato jer nisam igrao zbog suspenzije, ali sam bio presrećan zbog te velike pobjede i prolaska u naredno kolo. Mislim da me tek čeka najljepši trenutak”.

Pečat na sjajnu sezonu mogao bi da bude trofej Kupa i prva dupla kruna.

“Finale Kupa je sigurno najljepša utakmica u Crnoj Gori, biće prisutni i navijači u određenom broju, tako da ne sumnjam da će ambijent poslije duže vremena da bude pravi fudbalski. Blizu smo istorijskog uspjeha, ostala je ta još jedna prepreka, ali vjerujemo da možemo da ostvarimo ono što sanjaju generacije i generacije ljudi koji vole Budućnost – duplu krunu”, jasan je Božović, koji izuzetno cijeni protivnika iz Tuzi.

“Neće biti lako, igramo protiv čvrste i agresivne ekipe, koja ima par izvanrednih individualaca, ali mislim da je ova generacija zaslužila da se upiše zlatnim slovima u istoriji kluba. Mislim da imamo i znanja i snage za to”.

https://sportski.me/2021/05/27/bozu-markovicu-urucen-trofej-za-najboljeg-strijelca-cfl/

Foto: FK Budućnost

Baraž za CFL: Petrovac i Iskra domaćini u prvim mečevima

“Ajkule” utorak sa SAD, Petković: Očekujem uzbudljivu utakmicu na Škveru