Bokan: Iza nas je po svemu posebna i izazovna, ali uspješna sezona

Foto: KK Budućnost Voli

Košarkaši Budućnost Volija nisu uspjeli da osvoje titulu ABA lige, Evroligu ponovo vrate u Podgoricu.

Podgorički “plavi” u velikom finalu poraćeni su od Crvene zvezde sa 3:2 u seriji.

U Evrokupu “plavi” su stali u polufinalu, poraženi su od Monaka, koji ej aksnije osvojio trofej.

U obraćanju medijima predsjednik Budućnosti Dragana Bokan je kazao da je iza kluba, izazovna i uspješna sezona.

Saopštenje prenosimo u cijelosti.

Poštovani navijači i zaljubljenici u košarku,

Iza nas je po svemu posebna i izazovna, ali uspješna sezona. Bili smo na korak do osvajanja titule šampiona ABA lige, o pobjedama u Play Off-u je odlučivalo samo par koševa razlike.

Suvišno je trošiti riječi o tome koliko je sezona bila teška i koliko je prepreka postavljala pred naše igrače, stručni štab i upravu. Svi smo na svojim nivoima odgovornosti dali sve od sebe da ih na najbolji način prevaziđemo. Sezonu je obilježila stalna briga o zdravlju našeg tima i stručnog štaba, poštovanje svih propisanih mjera, prazne tribine i konstantna neizvjesnost. Na kraju, možemo biti ponosni na sve učinjeno.

Borili smo se do poslednjeg trenutka i drugo mjesto, vrh tabele, je rezultat nesumnjivo vrijedan poštovanja.

Čestitam našim momcima koji su se borili srcem, u pravom sportskom maniru. Priuštili su nam mnogo trenutaka na koje možemo biti ponosni, košarkaške bravure za pamćenje, nošeni podrškom koju nisu mogli doživjeti na terenu, ali su je osjećali, koja nije izostala ni ove po svemu posebne sezone.

S toga, ovim putem toplo zahvaljujem svim našim navijačima, svima koji su kraj malih ekrana bili uz naš klub, pratili nas na društvenim mrežama i bez obzira na sva ograničenja, dijelili sve lijepe i teške momente s našim momcima.

Foto: KK Budućnost Voli

Ovo je odlična prilika da zahvalim i članovima Uprave kluba i svim članovima naših kompanija, Glavnom gradu i gradonačelniku Ivanu Vukoviću. Pokazali smo da je u finalu prije svega najvažnije zajedništvo, beskompromisna i bezuslovna podrška i da nas sve povezuje zajednička misija – biti kao jedan uz klub koji je u pravom smislu riječi ponos Crne Gore.

Pred nama su novi ciljevi – završnica Kupa i Prvenstvo Crne Gore. Pred nama je priprema nove sezone, nove prilike i nove mogućnosti koje ona donosi. Živimo u neizvjesnom vremenu i teško je praviti prognoze i nešto očekivati sa sigurnošću. Ali, ono u šta sam siguran je naša ljubav prema Klubu, naša časna, viteška borba pod koševima, iskrena podrška naših vjernih navijača i želja da za svoj klub damo sve od sebe, borbeno i nepokolebljivo, od prve utakmice do finala.

Za Budućnost se igra i navija srcem i to je konstanta, jedino u šta u nesigurnim vremenima možemo biti sigurni.

Kovinić i dalje 62. na WTA listi

Kavaja dobio ,,Pro“ licencu