Lalošević ugostio karate reprezentaciju Crne Gore

Direktor Uprave za sport i mlade, Vasilije Lalošević, primio je članove karate reprezentacije Crne Gore, koja je nedavno u Poreču na 56. seniorskom prvenstvu Evrope osvojila srebrnu i bronzanu medalju, kao i njihove trenere i rukovodstvo saveza.

Laloševićeva gošća danas bila je i Jelena Maksimović, koja je osvojila bronzu na Evropskom prvenstvu u karateu koje se održalo u Hrvatskoj. Lalošević je poručio da su uspjesi naših sportista u proteklom periodu razlog za ponos cijele nacije i dodatan podstrek za opravdanost ulaganja u sport i sportiste.

„Vaš trud, rad i disciplina se isplatio, donijeli ste vrijedne nagrade kući a Crnu Goru ponovo ispunili osjećajem ponosa. Uprava za sport i mlade sa posebnom pažnjom, prati disciplinu karatea, ulaže u nju i nastaviće sa tom praksom“, poručio je Lalošević.

Predstavnici karate reprezentacije Crne Gore a koji su na Evropskom prvenstvu u Poreču osvojili srebrnu medalju i među kojima su bili Mario Hodžić, Nenad Dulović, Nikola Malović, Predrag Smolović, Andrija Fatić i Balša Miličković iskazali su zadovoljstvo zbog sastanka sa Laloševićem.

U delagaciji karatista bila je i Jelena Maksimović koja je na ovom takmičenju osvojila bronzanu medalju. Svi su ukazali na važnost podrške razvoju karatea, od strane Vlade Crne Gore i Uprave za sport.

„Zahvaljujući podršci Uprave za sport i mlade crnogorski karate savez ima vjetar u leđa da nastavi da ovu vitešku sportsku disciplinu razvija kao diciplinu šampiona i pobjednika“, poručili su predstavnici reprezentacije.

Uprava za sport i mlade samo je u protekloj godini stipendirala 276 izuzetnih sportista među kojima i 14 karatista a i u narednoj godini planira da ulaže i razvija crnogorski sport.

Kavaja dobio ,,Pro“ licencu

Liga konferencija: Sutjeska nosilac na žrijebu, Podgorica i Dečić ne