Lalošević ugostio Pekovića, pred izazovno košarkaško ljeto

Foto: Ministarstvo sporta i mladih

Ministar sporta i mladih, Vasilije Lalošević, susreo se danas sa predsjednikom Košarkaškog saveza Crne Gore, Nikolom Pekovićem, a povod susreta su aktivnosti na pripremi učešća naših košarkašica na Evropskom prvenstvu u Sloveniji i Izraelu u junu i košarkaša na Svjetskom prvenstvu u Japanu, Filipinima i Indoneziji u avgustu i septembru.

Ministar Lalošević je istakao da Ministarstvo sporta i mladih ima odličnu saradnju sa Košarkaškim savezom Crne Gore i konkretno predsjednikom Pekovićem, kojem je i čestitao na velikim uspjesima koji naše košarkašice i košarkaši u kontinuitetu ostvaruju u svim uzrasnim kategorijama, a svakako je posebno istakao značaj učešća naše države na predstojećem Evropskom odnosno Svjetskom prvenstvu.

Lalošević je ukazao i na kontinuiranu podršku koju Vlada Crne Gore i resorno Ministarstvo sporta i mladih pružaju ovom savezu u realizaciji njihovih redovnih aktivnosti kao i stvaranju boljih uslova za rad naših sportista.

Predsjednik Košarkaškog saveza i naš proslavljeni as zahvalio se ministru Laloševiću na kontinuiranoj saradnji i istakao da se nada da će ta saradnja u budućnosti biti još intezivnija i plodotvornija na obostrano zadovoljstvo. U isto vrijeme, Peković je istakao i zahvalio se svim sportistima, trenerima i svim stručnim saradnicima na predanom radu unutar Košarkaškog saveza Crne Gore i iznio očekivanje da će se na takmičenjima koja slijede ovoga ljeta gotovo svim selekcijama pokazati predanost i želja igranja za nacionalnu selekciju, a da će to kao rezultat zasigurno donijeti mnogo pobjeda i radosti svim građanima Crne Gore.

Sastanku su prisustvovali i direktor Direktorata za sport, Zoran Jojić i načelnik Odjeljenja za međunarodnu saradnju, Miloš Lalević.

Sjajno izdanje pionira u Zenici, protiv BiH za trofej

Mitrović zaslužni sportski radnik