Sjajno izdanje pionira u Zenici, protiv BiH za trofej

Foto: FSCG

Pionirska reprezentacija upisala je trijumf u drugom kolu međunarodnog turnira ,,Josip Katalinski Škija“, koji se održava u Bosni i Hercegovini.

,,Sokoli“ su ubjedljivo savladali selekciju Sarajeva, rezultatom 6:1.

– U današnjem meču nekako nam se sve poklopilo. Počev od toga da je u ovom susretu bilo osam novih igrača u startnoj postavi u odnosu na utakmicu prvog kola, kao i u rezultatskom smislu. Od samog starta djelovali smo mnogo bolje od rivala u svakom segmentu igre, što govori i rezultat prvog poluvremena, gdje smo postizali golove iz veoma lijepih akcija. Početkom drugog poluvremena primili smo taj pogodak,bio je to i jedini udarac ka našem golu za čitav meč. To nas nije poremetilo u daljem toku susreta, već smo postigli još dva gola, a mogli i više. Sve u svemu, zadovoljan sam igrom, a i rezultatom, koji i nije baš u prvom planu na ovom turniru, jer nam je želja da svih 26 igrača dobiju određenu minutažu, kazao je selektor Minja Ljumović.

Čak četiri gola postigla je Crna Gora u prvom poluvremenu (igralo se dva puta po 35 minuta) – Mark Đokaj pogodio je u šestom i 27, Lazar Popović u 20, a Bogdan Bjelić u 31. minutu. U nastavku se Bjelić još jednom upisao u listu strijelaca, dok je goleadu zaključio Petar Lukovac. Jedini gol za Sarajevo postigao je Adel Kušeš početkom drugog dijela.

Crna Gora će u sjutrašnjem finalu turnira igrati sa Bosnom i Hercegovinom. Duel u Zenici počinje u 13 časova.

Šarčeviću status perspektivnog sportiste i pravo na stipendiju

Lalošević ugostio Pekovića, pred izazovno košarkaško ljeto