Lalošević: Uspjesi Petra Liješevića snažan motiv da država nastavi da ulaže u najbolje sportiste

Direktor Uprave za sport i mlade Vasilije Lalošević, ugostio je svjtskog vicešampiona u boksu za mlade, Petra Liješevića, koji je nedavno na Svjetskom prvenstvu u ovoj disciplini u Kjelceu osvojio srebrnu medalju.

„Neizmjerno smo ponosni zbog toga što je Petar Liješević predstavio Crnu Goru na Svjetskom prvenstvu u boksu za mlade u najboljem svjetlu – vrhunskim boksom, plemenitošću i najboljim rezultatima. Crna Gora i Uprava za sport vjeruju u naše mlade nade i talentovane sportiste što smo dokazali time što smo stipendirali Petra Liješevića koji ima status perspektivnog sportiste. To našu Upravu obavezuje na dodatna i dugoročna ulaganja u njegovu sportsku karijeru. Zato će Uprava za sport i mlade još godinu dana stipendirati Petra Liješevića”, kazao je Lalošević, saopšteno je iz Uprave za sport i mlade.

„Kada je riječ o boksu kao individualnom sportu i viteškoj borilačkoj vještini, naši sportisti do sada su ostvarivali nevjerovatne rezultate i pobjede. Zato ćemo se boriti da crnogorski bokseri u budućnosti imaju još bolje uslove za razvoj i popularizaciju ovog sporta”, dodao je Lalošević.

Vicešampion u boksu za mlade Petar Liješević, zahvalio se direktoru Uprave za sport i mlade na “posvećenom i kontinuiranom odnosu podrške mladim bokserima i uopšte Bokserskom savezu Crne Gore.”

„Podrška Vlade Crne Gore i Uprave za sport i mlade za mene je veoma važna jer ona govori o partnerskom odnosu države i sportista. Za naš uspjeh zaslužna je i takva podrška. Iskoristiću priliku da se zahvalim direktoru Uprave Laloševiću na današnjem gostoprimstvu i dosadašnjem radu“, rekao je Liješević.

Sastanku su prisustvovali i predsjednik Bokserskog saveza Crne Gore Aleksandar Klemenko i Davor Dokić, predsjednik bokserskog kluba “Budva”.

Uprava za sport i mlade stipendira najbolje mlade sportiste među kojima su i mlade bokserske nade i šampioni poput Bojane Gojković, Nine Radenović, Miloša Krasnićija, Petra Liješevića i drugih.

Foto: Uprava za sport i mlade

FSCG pokrenuo disciplinski postupak protiv Budućnosti

VPSCG: Dan pred utakmicu smo informisani da RTCG neće prenositi meč