Uprava za inspekcijske poslove: Neophodni novi izbori u regiji UK FSCG – Sjever

Uprava za inspekcijske poslove – Odsjek za inspekciju za sport – smatra da je neophodno zakazati novu sjednicu skupštine Udruženja klubova FSCG – Sjever.

To je zaključak inspekcijskog nadzora koji je sproveden u prostorijama FSCG, a na inicijativu Zorana Mijovića.

U obavještenju o inspekcijskom nadzoru stoji da je bilo nepravilnosti u radu skupštine Udruženja trenera FSCG – Sjever, te da na njoj nije donijeta odluka o podršci kandidatu za predsjednika UK FSCG – Sjever, već odluka o tome “da se sačeka sa predlogom podrške određenom kandidatu, te da se u međusobnoj komunikaciji, a ne na Skupštini, donese navedena odluka”.

Navodi se da odluka o izboru kandidata nije donijeta na skupštini, već “putem telefonskih poziva, SMS poruka i vajbera”, a “kako je skupštini Udruženja klubova FSCG – Sjever prisustvovao delegat Udruženja trenera FSCG – Sjever, inspektor za sport je smatrao da je neophodno održati novu sjednicu Skupštine Udruženja klubova FSCG – Sjever”.

Uprava za inspekcijske poslove je FSCG ukazala da u roku od sedam dana naloži održavanje sjednice skupštine Udruženja trenera FSCG – Sjever, na kojoj bi trebalo donijeti Akt o radu te organizacije.

Skupština Udruženja trenera FSCG – Sjever prethodila je Skupštini Udruženja klubova FSCG – Sjever, na kojoj je za predsjednika te organizacije izabran Vojislav Došljak, koji je u glasanju pobijedio Marka Lalevića.

Uprava za inspekcijske poslove je, takođe, zaključila da Vladan Vučelić može da obavlja funkciju predsjednika Udruženja klubova FSCG – Centar.

Izbori u nekadašnjim regijama prethode izborima za mjesto predsjednika i članove UO FSCG, koji će se održati 30. juna.

Rok za prijavu kandidata ističe večeras u ponoć.

Srbija igrala neriješeno sa Jamajkom

Mladi reprezentativac Crne Gore pojačao Čukarički