Gojković: Sve je podređeno OI, nadam se dobrom izdanju u Svjetskoj ligi

foto: Wpolo.me

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore danas i sjutra trenira u Podgorici, a u subotu ide u Italiju, odakle će i otputovati za Gruziju na finalni turnir Svjetske lige (od 26. juna).

“Ajkule” su prije dva dana poražene od Francuske na Škveru u sparing meču – bilo je 9:8 za tim koji vodi crnogorski trener Nenad Vukanić.

“Nadam se dobrom izdanju u Svjetskoj ligi. Nemamo imperativ, ali želimo da nastavimo kontinuitet koji smo imali posljednjih godinu i po”, rekao je selektor Vladimir Gojković.

Naglasio je da, nakon finalnog turnira u Gruziji, slijede kratke pripreme u Crnoj Gori i 15. jula odlazak na Olimpijske igre.

“Nadam se da ćemo biti na vrhuncu forme i da ćemo ostvariti rezultat koji priželjkujemo”, istakao je Gojković.

Nije sve idealno – pripreme remete povrede Dejana Lazovića i Vlada Popadića i da će oni propustiti turnir u Gruziji.

“Pripreme u Italiji i Svjetsku ligu iskoristićemo da imamo što više utakmica i da se što bolje spremimo za Tokio”, kazao je kapiten Draško Brguljan.

Procjenjujući šanse crnogorskih vaterpolista u Gruziji, Brguljan je istakao da je sa svakog takmičenja lijepo donijeti medalju.

foto: Wpolo.me

“To treba da nam bude cilj i u Gruziji. Bez obzira na povrede i izostanak nekih igrača siguran sam da će oni koiji budu igrali dati svoj maksimum i probati da ostvare što bolji rezultat”, rekao je Brguljan.

Predsjednik VPSCG dr Đuro Marić i izvršni direktor kompanije Sava osiguranje Nebojša Šćekić ozvaničili su saradnju na četiri godine.

Košarkašice Eurobasket otvorile pobjedom nad Grčkom

Prvi trijumf Ukrajine na šampionatu