Dejan Savićević izabran za predsjednika FSCG

Foto: FSCG

Dejan Savićević dobio je glasove svih 27 prisutnih delegata na Izbornoj Skupštini FSCG i novi četvorgodišnji mandat na čelu crnogorske kuće fudbala.

“Ova podrska mi mnogo znači nastaviću da budem posvećen kao do sada i da zajednički radimo za budućnost fudbala”, rekao je Savićević nakon glasanja.

Foto: FSCG

Njegov jedini protivkandidat Jovan Kaluđerović nije se pojavio na sjednici.

Savićević, koji je na čelu FSCG od 2001. godine je u govoru koji je prethodio glasanju najavio nova ulaganja i posvećenost razvoju infrastrkture, omladinskog i grassroots programa.

Izborna Skupština FSCG održana je u hotelu “Ramada” u Podgorici.

Sjednici je prisustvalo 27 od 45 delegata, čime je ispunjen kvorum.

Ispred Uefe Skupštini je prisustvovao direktor za nacionalne asocijacije Zoran Laković.

Foto: FSCG

“Veoma dobro znate da su relacije između Uefe u FSCG na veoma visokom nivou. Takođe, vaš predsjednik Savićević je na posljednjem kongresu Uefe glasovima svih 55 članica izabran za člana Savjeta Fife i reprezenutuje cijeli region. FSCG predstavlja jedinstveni model ponašanja prema fudbalu – ako se uporno radi kao ovdje, onda je uspjeh zagarantovan. Ovo je jedan od rijetkih saveza koji dio svog profita usmjerava na izgradnju infrastrukture. Gotovo da ne postoji grad u kojem nije uloženo – od Pljevalja, pa do Ulcinja. I umjesto da država na ovim našim prostorima pomogne sportu i fudbalu, kao što je slučaj u Mađarskoj, ovdje je drugačije – država bi željela da se potpuno miješa u izborni proces, što je u suprotnosti sa statutima Uefe i Fife i što može da ima opasne posljedice. Upravo zato smo moj kolega iz Fife i ja prisutni – želimo da vas uvjerimo da Uefa i Fifa budno motre na skupštinu”, kazao je Laković.

Šofranac napustio Sutjesku

Vranješ: Mornar je jedinstvena familija, beskrajno hvala braći Pavićević