Uprava za inspekcijske poslove – odsjek za sport: Skupština FSCG nelegitimna

Foto: FSCG

Izborna Skupština Fudbalskog saveza Crne Gore (FSCG) održana je nelegitimno, ocijenjeno je iz Uprave za inspekcijske poslove.

Navodi se je Odsjek za inspekciju za sport
donio dva rješenja, od kojih se jedno odnosi na Skupštinu Udruženja klubova – Sjever, a drugim je privremeno zabranjeno održavanje izborne Skupštine FSCG za mandatni period 2021-2025.

“Uprkos činjenici da je privremeno zabranjeno održavanje Izborne sjednice FSCG i da žalba na to rješenje ne odlaže izvršenje, subjekt nadzora se oglušio o odluku državnog organa i danas svojevoljno održao izbornu Skupštinu”, piše u saopštenju.

Navodi se da je u Upravu za inspekcijske poslove pristiglo više inicijativa, u kojima se navodi niz nepravilnosti u postupku izbora delegata za izbornu Skupštinu.

“Kod nesporne činjenice da je FSCG registrovan shodno odredbama Zakona o sportu Crne Gore i nalazi se u Centralnom registru sporta, on podliježe odredbama zakona i nadležnostima Odsjeka za inspekciju za sport”, piše u saopštenju.

Uprava za inspekcijske poslove začuđena je miješanjem direktora Odjeljenja za nacionalne saveze Evropske fudbalske asocijacije (UEFA), Zorana Lakovića, u unutrašnje zaknodavstvo i rad državnih organa.

Laković je na Skupštini poručio da je miješanje države u izborni proces strogo zabranjeno i u suprotnosti sa statutima UEFA i FIFA i da to može da ima opasne posljedice.

Ivanović: Imamo dosta dobre šanse da prođemo Helsinki

Furtula ide na Olimpijske igre