Mesi odlazi iz Barselone!?

Foto: twitter

30. jun 2021. godine – ako u toku dana ne potpiše novi ugovor, Leo Mesi od ponoći više zvanično neće biti igrač Barselone.

Najboljem fudbaleru današnjice (svih vremena) danas ističe ugovor sa jedinim klubom u kome je profesionalno igrao fudbal, klubom koji ga je proslavio i koga je on proslavio.

Blistavi i neponovljivi Argentinac je u avgustu prošle godine šokirao fudbalski svijet nakon što je objavio da želi da ide iz Barse i potraži nove izazove.

Odgovor bivših čelnika kluba, posebno eks-predsjednika Đosepa Marije Bartomeua, bio je zahtjev da klub koji želi Mesija i u koji Mesi želi, mora da plati 750 miliona eura, koliko je iznosila otkupna klauzula.

Mesi i njegov pravni tim smatrali su, međutim, da klauzula nije validna, te da je, prema ugovoru, on nakon svake sezone slobodan da ide bez odštete.

Da ne bi, kako je rekao, išao po sudovima sa voljenim klubom, na kraju je odlučio da ostane, najavivši da će odluku o budućnosti donijeti ovog ljeta.

U međuvremenu, dogodile su se promjene u Barsi, Bartomeua je zamijenio Đoan Laporta, sa kojim je Mesi u odličnim odnosima, ostvarenim za vrijeme njegovog prvog mandata na čelu katalonskog giganta.

Leo je, međutim, ostao dosljedan – u rijetkim razgovorima sa medijima nije rekao ni riječ o odluci koju cijeli fudbalski svijet čeka, ostaje li ili ide.

Svjetski mediji pišu da će se priča između Mesija i Barse, jedna od najljepših fudbalskih romansi svih vremena, nastaviti, da je dogovor postignut, a utihnule su i priče o interesovanju i ponudama Mančester sitija i Pari Sen Žermena, koji su se prije godinu pojavili kao najozbiljniji kandidati da okrenu točak istorije…

Ali, potvrde još nema, Mesi je u Brazilu, sa nacionalnim timom, Barsa čeka, a ugovor ističe…

Euro: Ukrajina nakon drame do četvrtfinala

Plivački miting “Montenegro open” 3. I 4. jula u Podgorici