Plivački miting “Montenegro open” 3. I 4. jula u Podgorici

Deveti međunarodni plivački miting “Montenegro Open” održaće se 3. i 4. jula na bazenima SC Morača u Podgorici u organizaciji Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore i Glavnog grada Podgorica.

Prošle godine zbog pandemije COVID-19 takmičenje je održano samo u domaćim okvirima, a ove godine, pored takmičara iz domaćih klubova, očekuje se veliki broj plivača iz Srbije, Makedonije, Hrvatske, BiH, Slovenije, Albanije, Rusije.

Takmičenje je podržano od strane FINA (Svjetske federacije vodenih sportova i podijeljeno je u dva dijela. Na tribinama mogu biti samo takmičari i treneri klubova, zabranjen je pristup gledaocima.

Plivačima će biti dodijeljene medalje za prva tri mjesta u svim disciplinama, po uzrasnim kategorijama. Biće uručene i novčane nagrade za prva tri mjesta u muškoj i ženskoj konkurenciji i to: I mjesto – 500 eura, II mjesto – 400 eura, III mjesto – 300 eura. Najbolji crnogorski plivač i plivačica dobiće nagradu od po 250 eura. Takođe, biće uručeni pehari za tri prvoplasirana crnogorska kluba.

Mesi odlazi iz Barselone!?

Kovinić se povukla sa Vimbldona