Šarčević juniorski vicešampion Evrope u boksu

Mirko Šarčević
Foto: BK Bijelo Polje

Bjelopoljac Mirko Šarčević osvojio je srebrnu medalju na Evropskom juniorskom bokserskom prvenstvu u Tbilisiju.

Diskutabilnom odlukom sudija, Šarčević je u finalu srednje kategorije poražen od Ukrajinca Alekseja Stepanova.

Iako je kontra gardom, izuzetno smirenim i staloženim nastupom sa lakoćom probijao gard Ukrajinca, kažnavao ga neprestano iz kontre, sudije su na svih pet lista dale po poen prednosti Ukrajincu (10:9).

U drugoj rundi je Šarčević bio jednako dobar, ali su samo trojica sudija dale nejmu prednsot za 3:2 u rundi.

U odlučujućoj trećoj rundi stiče se utisak da Stepanov nije uradio ništa, osim što je žestoko pogađan iz kontre. Ipak, sudije su pobjedu dale Stepanovu, na opšte iznenađenje Šarčeviča i njegovog ugla.

Šarčević je bio jedini crnogorski reprezentativac u Gruziji, i tek jedan od četvorice finalista van granica bivšeg SSSR-a. Jedini iz regiona!

Najviše ih je bilo iz Rusije – osam, sedam iz Gruzije i šest iz Ukrajine od 26 boraca u finalnom danu.

Šarčević je visok domet pokazao već na startu pobjedom nad Gruzijcem Giu Mitagvarijem 4:1, potom jednoglasno protiv Italijana Albija Kanilju 5:0 i u borbi za finale Jermenca Hamleta Adamjana 4:1.

“Šarčević je bio najmlađi takmičar na šampionatu i sa najmanje mečeva. On je prije samo tri mjeseca debitovao za reprezentaciju, kada je senazcionalno osvojio međunarodni “Montenegro Cup” a potom je slavio i na “Kupu nacija”. On je velika i svijetla budućnost našeg boksa. Donio je crnogorskom bosku devetu evropsku medalju u posljednjih pet godina. Dominirao je u Gruziji u svim mečevima” naglasio je selektor Boško Drašković.

Cijela je crnogorska javnost vidjela i kako je u finalu Svjetskog prvesntva za malde u Kjelceu bilo suđenje Petru Liješeviću, kji etakođe morao zadovoljiti srebrom.

Šampionat u Tbilisiju okupio je 224 dječaka i 115 djevojčica iz 35 država Evrope, rođenih 2005 i 2006. godine..

Divac u društvu braće Pavićević podržao narodnu kuhinju žena Bara velikog srca!

Bivši košarkaš Budućnosti pojačao Cedevita Olimpiju