Kadeti na okupu, planirane provjere protiv Srbije

Selektor Rajko Krivokapić odabrao je 20 kadeta za ovaj kamp u kom će šansu dobiti i sedam dječaka koji su 2006. godište što znači da će i narednog ljeta imati pravo nastupa u kadetskoj konkurenciji.

Situacija se nije promijenila ni ove godine, krovna organizacija (FIBA) je odlučila da nema zvaničnog takmičenja, Evropskog prvenstva za mlađe kategorije. Tako smo odlučili da se okupimo i vidimo stanje igrača nakon ove teške godine, posebno za mlađe kategorije. Odigraćemo utakmice sa reprezentacijom Srbije koja je u samom vrhu u svim godištima i mislim da će to biti prava provjera da vidimo gdje je ova generacija i da imamo smjernice za njihov razvoj, rad i napredak”, istakao je selektor Krivokapić.

Na spisku su: Vasilije Todorović, Milorad Brajović, Vladimir Sudar, Lazar Mirotić, Matija Đaletić, Igor Gardašević, Mitar Radulović, Petar Kosović, Aleksa Janičić, Andrija Šutović, Andrija Ćetković, Jovan Šoć, Danilo Stanković, David Mirković, Luka Đurović, Maruan Čičić, Aleksa Ašanin, Marko Radunović, Petar Pinter, Bodin Radulović.

Ne možemo dati konačnu ocjenu generacije jer jednostavno nije bilo takmičenja. Ono što je definitivno da ima nadarenih dječaka. Oni imaju 16 godina, još dvije do seniorskog staža i te dvije godine moraju da se iskoriste na pravi način, da se dobro isprate, da napreduju i da se što više njih nastavi baviti košarkom u seniorskom stažu i nadamo se nekoliko bude dio seniorske reprezentacije. To je naš cilj”, poručuje selektor.

Košarkaški savez je već organizovao dva kampa za pionire, a u toku su i pripreme juniorske reprezentacije.

Italija prvak Evrope

Sin Branka Brnovića potpisao za Partizan